Близки до Васил Божков пред Narod.bg: Шефът крие запис как Бойко Борисов му иска 15 млн. лв. подкуп всеки месец, за да остави хазарта на мира?

1 43 791

Скандалът около джиросването акциите на футболния „Левски” от Васил Божков на Бойко Борисов извади наяве неподозирана врътка, която обяснява цялата ситуация около драмата с тима и незавидното положение, в което се намира най-богатият българин.

Бизнесмени, близки до Васил Божков, алармираха пред Narod.bg, че изгнаникът в Дубай пази супер скандално видео, на което се вижда и чува как Бойко Борисов го изнудва да превежда всеки месец по 15 млн. лева на фирми от неговото обкръжение, като срещу парите ще му дадат да издържа „Левски” и, най-важното, държавата няма да му се бърка в хазартния му бизнес.

Самият Васил Божков не крие, че лошите времена за сините са дошли именно заради Бойко Борисов. Затова и по-рано днес изпрати Сашо Диков да даде клубните акции именно на премиера, който обаче отказа да ги вземе.

Реклама

„В нашите среди се говори, че Васил Божков пази записа с изнудването, който обяснява защо години наред хазартът му беше чист в очите на държавата бизнес, а изведнъж стана бандитски с неплащане на налози за 700 млн. Всичко вървеше след договорката с Бойко – 15 млн. на месец срещу спокоен бизнес с талончетата”, резюмира ситуацията близък до бизнесмена-беглец.

Случайно или не, финансовият министър Владислав Горанов се оказа медиаторът, който редовно е правил срещи с Васил Божков от името на Бойко. „На тези тайни спявки се уточняваха фирмите, които през следващите месеци ще „усвоят” 15-те милиона, които мултимилионерът трябваше да отчита всеки месец. Твърди се, че парите не са били само и единствено за Бойко, защото няколко човека от обкръжението му също са намазали филийката не с мас, а с милиони”, обясни нашият източник.

Снимка: „Дневник”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.