Американците насърчават ген. Мутафчийски да се включи в политиката (Херо Мустафа отсвири Каракачанов и Румен Радев заради професора)

1 1 498

 Ген. Венцислав Мутафчийски получи два ясни знака, че американците високо ценят работата му като шеф на Оперативния щаб и може би виждат в него човек, който притежава и потенциал за бъдеща политическа кариера.

Само за два месеца и половина посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа два пъти похвали воения хирург, което не се е случило с нито един друг българин досега.

 Дипломатката похвали правителството, медицинските работници, както и доброто взаимодействие между отделните институции, но специално отличи работата на проф. Венцислав Мутафчийски като шеф на щаба.

 Още по-показателно бе решението й да се срещне с професора навръх 6 май в посолство на САЩ

Когато подари на началника на военномедицинската академия икона на Свети Георги Победоносец.  

Реклама

Така всъщност тя поздрави българите и въоръжените сили на България с Деня на храбростта. Очевидно тази среща не е била случайно хрумване на американския посланик, а  дълбоко премислен ход съгласуван с правителството на САЩ.

Срещата е още по-специална, защото американците избраха тъкмо Мутафчийски, а не военния министър Красимир Каракачанов или президента Румен Радев, който е върховен главнокомандващ въоръжените сили.

 Освен от Америка, генерал Мутафчийски  масово е харесван в Европа. Неотдавна швейцарският вестник Le Temsp , му посвети статия, която не пести похвали за военния хирург с мисии в Иран и Афганистан. Вестникът описва резултатите на от справянето със заразата у нас като „истинско чудо” в сравнение със здравеопазването и масово напускане на медицински персонал в по-богатите страни на Европейския съюз.

Всъщност професорът получава много висока оценка отвън, въпреки течащи у нас дебат дали мерките са били преувеличени и защо генералът давал брифинги в униформа. Чуждестраните похвали за професора и най-вече

подчертаната благосклонност, която показва посланикът на САЩ към него могат да се тълкуват като насърчаване хирургът да се включи в политиката. Някой анализатори допуска, че генерал Мутафчийски би могъл да бъде кандидат за президент на изборите догодина

а други предполагат, че най-малко че ще му бъде предложено да заеме поста на здравен министър. По време на най-тежката битка със заразата Мутафчийски демонстрира перфектни качества на ръководител, при това показвайки не само познания, но изключително уравновесено и премерено поведение. Дебатът дали му предстои политическа кариера явно ще се води до следващите парламентарни и президентски избори, пише в новия си брой вестник „Галерия”.

1 Коментар
  1. Krasimirko казва

    Курва краварска с прана изчезвай от България

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.