Лекар размаха пръст към медиците в Парламента: Промените в Закона за здравето граничат с медицински фашизъм!

0 571

Д-р Георги Тодоров е категоричен, че епидемия в страната няма

Българският лекар д-р  Георги Тодоров излезе с гневно и нравоучително отворено писмо към властта, видя Narod.bg. Той го адресира директно към депутатите-лекари в Народното събрание, а именно Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов и Тошев. Повод за бурната му реакция са обсъжданите промени в Закона за здраво, касаещи Covid-19, епидемиологичната обстановка и извънредното положение.

Още в началото си д-р Тодоров изразява недоумението си как лекарите-народни представители са допуснали промените в Закона за здравето да се правят от юристи в комисията по правни въпроси.

„Вие сте лекари и Закон за здравето и споменатите в него болести са познати на вас, а не на юристите. Не зная как сте се съгласили и защо не реагирахте на откровените и лишени от смисъл промени в Закона за здравето. Не може болестта да се нарича с определение за симптоматика – тежък остър респираторен синдром – цитирам законопроекта. Това не е болест и вие го знаете. Не може да има задължително изследване с определен метод. Това е страшно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е метод за експеримент, тоест противоречи на чл. 29 ал. 2 от конституцията, в която сте се клели. Не може да има принудително лечение. Няма понятие „извънредна епидемиологична обстановка“ и каквито и напъни да се правят от юристи или даже с помощта на някои от вас, не може да стигнете до дефиниция, която да може да се тълкува многозначно. Има епидемия и за нея има критерии, ние сме в първата в света епидемия без болни!“, е категоричен д-р Тодоров.

Снимката е от „Фейсбук“

Той насочва вниманието на шестнадесетте медици в Парламента към това, че  те са преди всичко лекари и със закон не може да се постигне друго качества на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2.

Реклама

По думите му, това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявена за такава, нито е и особено заразна, защото заразният й индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола и други познати болести.

„Фактът, че е нова инфекция не я прави нито по-опасна от други далеч по-сериозни като развитие заболявания, нито достойна за свръхреакция от законодателен вид като предложените промени в Закона за здравето“, уточнява медикът.

Д-р Тодоров си позволява и да призове депутатите като завършили медицина, да си отворят учебниците по инфекциозни болести и да прочетат първите 50 страници.

Ако го направите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на здравеопазването и неговия държавен санитарен инспектор властта да се разпореждат със съдбите ни, без да могат да направят и каквото да е срещу разпространението на една инфекция от такъв тип, която се оказва, по данните в страната, че не е епидемия. Поне така пише в учебниците, с които сте завършили медицина“, насърчава лекарят.

Той напомня на въпросната шестнадесеторка, че за малко са народни представители, но лекари остават за цял живот и ги призовава да не петнят името си, като гласуват „ЗА“ този законопроект, независимо от промените, които може да бъдат направени между четенията.

Намерете друг, по-демократичен и по-хуманен начин за обяснение на хората, за спечелване на доверието им, а не като Главния държавен санитарен инспектор – с всяване на страх и закани към гражданите. Запазете достойнството си, защото ако не му се противопоставите, ще сте го загубили, а който е загубил достойнството си, е загубил всичко. Ползвайте здравия разум, за да не ни убият, поне духовно и психически здравите, а не здравните сили!“, завършва отвореното си писмо българският медик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.