Васил Божков: България се управлява от хунта!

1 4 129

Бойко Борисов е връзката с мутрите – преди и сега, взриви ефира мултимилионерът в изгнание

В Дубай съм, добре съм. От края на януари съм тук. Живя в апартамент, който не е мой, под наем съм. Но не това е важното. Има по-важни неща. Статутът ми е на резидент. В затвора прекарах две-три седмици.

Това обяви ексклузивно пред Би Ти Ви

В скандалния затвор „Ал Уатба” в Абу Даби бях. Нямах телефон, никакви средства, нямах затворнически номер, с една дума – не съществувах.

Нямам имоти в Дубай. Освободиха ме, когато дубайските власти разбраха как са нещата, не както ги представиха българските власти, просто ме освободиха.

Нямам охрана, от кого да се охранявам. Имам притеснения, ако се върна в България. Властите ми казаха, че мога да ходя, където си поискам, но ще ме арестуват извън Дубай.

Излизам от апартамента. Аз и Георги Попов.

Вчера празнувахме именния му ден, празнувахме с наши познати, не българи.

По думите му България не е правова държава. „България се управлява от хунта. Не го вярвах, докато не го видях. Невинен съм”, отсече Божков.

Борисов е виновен за Левски, защото унищожи компаниите, които издържаха отбора. С парите на народа казва „Аз дадох”. Как ще помогне, като му даде заем? После кой ще го връща?

Реклама

Инвестирал съм повече от 25 млн. лева за една година. Акциите бих ги дал на сериозни инвеститори или да ги подаря на който ги иска, обясни Божков.

И взриви ефира с репликата: Бойко Борисов е връзката с мутрите преди, през 90-те години, и сега!

След това бизнесменът каза, че няма връзка с ЛиЛана. Няма да коментирам странични неща. Естествено, че не е мое подставено лице, нямам никаква връзка с нея, обяви Васил Божков пред Би Ти Ви.

Аз поне не знам да имам общ бизнес с нея. И колко еврофондове да източа (това е обвинението срещу Лиляна Деянова, б.ред.) – един милион, два, три? Такива пари не ме интересуват.

В момента нямам никакви пари, издържат ме доста богати приятели. Не са българи, българите не искат да говорят с мен. Приятелите ми дават милион, два, пет, колкото ми трябват. Аз нямам пари, всичко е блокирано, и на фирми, които нямат нищо общо.

Руски граждани да ми помагат? Това е смешно. Това са инсинуации на прокуратурата. Нали имаше платени убийци, които съм пратил да убиват определени граждани? Автоматите се оказаха за пейнтбол.

По време на разговора стана ясно, че Васил Божков и финансовият министър Владислав Горанов са се виждали в лични срещи и са си разменяли есемеси. Бомбата хвърли самият олигарх от ОАЕ, където пребивава от януари насам. „Срещу мен няма нито едно съществено обвинение. Не съм имал контакти с омисията по хазарт. Всичките ми контакти са били с Влади Горанов“, разкри той.

Попитан кой е инициирал разговорите – той или министърът, Божков заяви, че има една версия, но Горанов щял да представи друга.

И добави многозначително разлика между „мутрите“ преди, в близкото минало, и „мутрите“ сега. Като обясни, че при саморазправа заради проблем и взимане бизнес, те го решавали с бухалки и прътове. „А сега идват, казват: „Ще решим проблема, но трябва да ни плащаш. След това се връщат, а бухалките не са прътове, а прокуратура, ДАНС и НАП“, избухна Божков.

„Кои са мутрите, всички знаят. Казват им „мафия“, други им казват „хунта“, обяви той. И заяви, че той никога не е действал като мутра. „Кое е общото между тези и онези мутри? Борисов. И тогава, и сега. А различното е Пеевски. Тогава го нямаше, сега го има. Той дърпа конците отзад като паяк“, ясен бе Божков.

И попита – какво иска да замете, да скрие Горанов, да каже. „Време е да си подаде оставката“, категоричен е бизнесменът. Той повтори, че е контактувал единствено с министъра и е бил запознат с членовете на Комисията по хазарта именно от него. „Ако е знаел за нарушения, трябва да си подаде оставката. Ако не е знаел, пак трябва да си подаде оставката“, раздаде правосъдие Божков.

1 Коментар
  1. Здравомислещ казва

    ТИКВУНА ще го оправят само тези дето са били в обкръжението му и ги е отсвирил по някакъв начин! Стига да не ги е страх, че ще ги премахнат/самоубият/ „случайно“!!!
    А Пеевски, колко пари взе от Божков, за да му пласира талоните?
    То е ясно, че ДПС дърпа всички конци! А парите на Шопара трябва да бъдат проследи откъде идват!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.