Само в Narod.bg: Бойко се договори с Васил Божков? Милиардерът свален от издирване, каква е сделката?

1 5 268

Бойко Борисов е постигнал негласна договорка за заравяне на томахавките с милиардера в изгнание Васил Божков, твърди пред Narod.bg фактор в ГЕРБ, запознат със задкулисието.

Според наличната информация между премиера и топ бизнесмена, укрил се в Обединените арабски емирства, от месец вървяла усилена комуникация как да се излезе от глухия перон, в който влезе държавата със закриването на лотарията на най-богатия българин.

Не е тайна, че Васил Божков разполага с достатъчно компрометираща властта информация, която при огласяване би довела до непредвидими трусове и разместване на властови пластове.

Затова Бойко бил готов да направи отстъпки, само и само Божков да не предизвика грандиозен скандал, след който единственият изход бил оставка на мига.

Втори източник на Narod.bg потвърди, че е постигнато някакво разбирателство. „Те се разбраха”, лаконичен бе общинският съветник, визирайки премиера и милиардера.

Като първи жест на добра воля бил фактът, че Васил Божков липсва от сайта на „Интерпол“.

Реклама

На 29 януари главният прокурор Иван Гешев обяви: „Президентът на „Нове холдинг” Васил Божков има 7 повдигнати обвинения и е обявен за издирване с червена бюлетина от „Интерпол”. Част от обвиненията срещу бизнесмена са за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство за престъпления по служба”, обясни прокурор №1.

Проверката на Narod.bg в страницата на „Интерпол” обаче показа, че това не е истина –или най-богатият българин никога не е фигурирал на страницата на „Интерпол”, или името му е свалено от издирване.

Международната полицейска дирекция в момента търси точно 56 българи, но сред тях не фигурира Васил Божков, което всеки може да провери на следния адрес:

https://www.interpol.int/How-we-work/Notices/View-Red-Notices

Мотивът, че властите у нас са наясно, че Божков е в Дубай, не е стойностен аргумент. От пет години България е наясно, че банкерът Цветан Василев, на пример, е в Белград, но източилият КТБ финансист все още е на стената на позора в „Интерпол”.

Още по темата:

1 Коментар
  1. Марги казва

    Ако Божков не помогне на българите в тоя момент с познанията си за хунтата която ни управлява ще свали веднага венеца с който в момента е укичен и всичките приказки ще са в канала. И защо след това ще се връща в България като поредния продажник. Тук има прекалено много !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.