Първо в Narod.bg: Болницата в Сливен пламна – 7 заразени лекари и медсестри! Властта крие ужаса!

0 350

МБАЛ „Д-р Иван Селемински” в Сливен буквално пламна от коронавируса – има седем заразени лекари и медсестри, но ужасът се крие от властите! Това алармира Мариета Петкова с пост във фейсбук, една от малкото глобални медии, в която все още има свобода на словото.

Според информацията причината за трагедията е липсата на защитни облекла. В Инфекциозното отделение имало едва два броя – единият комплект за лекарите, другият – за сестрите. Стигнало се до абсурда медицинският персонал да посреща заразени пациенти с „голи ръце”.

Затова и преди два дни болницата в Сливен спря да приема пациенти с COVID-19 след смъртта на една от лекарките там. Инфекциозното отделение дори остана без персонал, защото медиците нямат нужните защитни облекла и рискуват живота си безсмислено.

За аналогичен алармира пък Петинка Пламенова – в Спешна помощ Гулянци, филиал на Плевен, имало едно или две защитни облекла. Лекарите тук обслужват 16 села с една счупена линейка.

Реклама

„А се върнаха от света талибани и кой ли не, които не спазваха карантината, полицията правеше просто актове. Докато се организират да спрат талибаните, насядали по тревните площи.

Мъжът ми е шофьор там. Трагедия. Плащат глоби – в троен размер всяка счупена част на тази счупена и единствена линейка за 16 села. Ами ако бяхме пламнали??? Де тоз потенциал за справяне?

И с всички грешни действия, от „ких“ може и да умреш.

Да не говорим, че линейката няма GPS. На получилата инсулт, живееща сама жена, (тук обезлюдяват селата и повечето хора са самотни и без съседи) казаха от тел. 112 да излезе на центъра да посрещне линейката.

Това е завареното положение, в което ни сварва „Пандемията“!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.