Новата далавера! Бойко дава „Левски” на Вальо Златев, сделката уредена по време на двудневен лов в „Паламара”

0 4 746

Валентин Златев ще е новият собственик на футболния тим „Левски”, сочат последните събития в синия клуб. Номинално акциите ще са притежание на Тити Папазов. Очаква се баскетболният спец да замине за Дубай и лично да преговаря с избягалия там собственик на сините Васил Божков.

Тити обаче е само параван – реалният собственик ще е петролният магнат Вальо Златев. Източник на Narod.bg е категоричен, че нещата са били решени на ловната одисея от преди седмица в ловното стопанство на Златев „Паламара” в сърцето на Лудогорието, за която първо ние писахме.

Бойко Борисов, придружен от НСО охрана, отиде да бие дивеч два дни подред в компанията на Вальо Златев. Истинската цел на приключението, докато народът стоеше под ключ, е била именно да се уточни каква ще е съдбата на „Левски”.

Олигархът е стара дружка на премиера

Бойко успял да убеди олигарха, че трябва да поеме клуба въпреки финансовите задължения на „сините”. Така, докато убивали сърни и елени, премиерът и неговият приятел се договорили за бъдещето на легендарния футболен тим, подчерта източникът на Narod.bg.

В тази посока са и признанията на изпълнителния директор на сините Павел Колев. Според него милиардерът Васил Божков е дал ясен знак, че е съгласен да се раздели със собствеността в клуба.

„Разговарях с Васил Божков по телефона и той ми каза, че в момента няма възможност да изпълнява задълженията си по спонсорството. В същото време даде да се разбере, че няма нищо против да даде акциите, за да може клубът да продължи да се развива”, призна Колев.

Тити Папазов пък обясни, че от седмица се водят преговори за смяна на собствеността, но това може да стане само по изричното желание на изпадналия в немилост милиардер.

Реклама

„Два пъти разговарях с Божков по телефона и имам уверението, че той ще се освободи от акциите. Дали обаче аз ще ги взема, вече е въпрос на преговори. Да, имам опита, уменията и желанието. Нямам обаче финансова възможност”, не крие Тити.

Положението в „Левски” в момента е близо до катастрофа – в клубната каса има едва 10 000 лева, футболистите не са взимали заплата вече два месеца и във всеки един момент може да разтрогнат договорите си и да дадат синия тим на съд.

Вноската към НАП за април е платена, така че поне засега лицензът остава.

Финансовото положение е много тежко, откровен е Павел Колев. Липсата на мачове е много тежък удар. Нашите сметки показват, че сме загубили 500 000 лева от липсата на плейофи.

Цялото ръководство на „Левски” – от изпълнителният директор Павел Колев до треньорския щаб, ще подаде оставка след 13 май, когато изтича извънредното положение.

Екипът обаче ще продължи да ръководи клуба до влизането на новите собственици, пише „Галерия”.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.