Българка изплака: Мъжът ми е безработен, но няма 370 лв. за моето семейство, ромите са с предимство, нали гласуват за ГЕРБ

0 1 271

Абсурдните изисквания за еднократната помощ подозрително се покриват от обитателите на гетата

Абсурдните изисквания за отпускане на еднократната помощ от 370 лева, за което Narod.bg вече писа, доведоха дотам, че закъсали финансово семейства не могат да се възползват от смехотворната сума, но циганите са първа писта, при това с предимство.

Ощетена от правителствената мярка уж в помощ на народа алармира в социалните мрежи, че кандидатствала за сумата, но не била одобрена от социалните, защото… имала дете, за което получавала майчинство от 610 лева.

Оказа се, че това са единствените пари на семейството, защото съпругът й бил съкратен от работа преди два месеца именно заради коровируса.

Реклама

Докато българката търпи чиновническото унижение обаче на другото гише ромска фамилия направо получава молбата за кандидатстване по мярката без да се задават никакви въпроси.

Случката, освен за личната трагедия на едно българско семейство, показва и друго – че ромският социум отново се оказва обгрижван финансово от управляващата коалиция начело с ГЕРБ.

Вероятно търсеният ефект е заложен в бъдеще време – когато дойде време за избори, в гетата и махалите ще бъде припомнено как се взимаха пари по време на извънредното положение и че е настанало време жестът да бъде върнат с бюлетина за ГЕРБ в урната.

Вижте целия разказ на една обикновена българка, с която властта безцеремонно се подигра:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.