Само в Narod.bg: Васил Божков удря Бойко с тежки компромати през гръцки медии?

1 11 801

Най-богатият българин, изпаднал в немилост, пуска документи, съдържащи данни за корупция по най-високите нива на държавата за стотици милиони

Изпадналият в немилост топ бизнесмен Васил Божков готви съкрушаващ удар срещу Бойко Борисов, издаде пред Narod.bg източник от парламента.

Информацията гласи, че най-богатият българин, който продължава да е в Обединените арабски емирства, докато чака решението за екстрадиция у нас, разполагал с уличаващи документи, които свързват премиера и най-близките му министри и депутати с фрапираща корупция за стотици милиони.

В началото на февруари Божков се сдоби с 11 обвинения, сред които принуда, изнудване, заплахи и неплащане на такси, търговия с влияние и задържане и отчуждаване на културни ценности.

Според информатора на Narod.bg скандалната информация да далавери по високите етажи на властта, подкрепена с документи, ще лъсне първо в гръцки медии поради факта, че у нас масовото вестниците и интернет сайтовете са в зависимости от властта и нямат интерес да ровят в мръсното бельо на управляващите.

Реклама

Не е ясна тематиката на документите, които ще бъдат изнесени, но според мълвата, която обикаля коридорите на властта, разкритията ще бъдат свързани с източване на стотици милиони от бюджета и от европейските фондове с обществени поръчки.

Практиката да се използват чужди медии за разкриване на нелицеприятна за нашата власт информация не е нова. Последно такава атака се случи в средата на февруари, когато канонада от четири излезли една след друга статии на базирания в Каталуня испански национален ежедневник El Periódico разкри подробности около започнатото официално разследване на каталунската полиция и на испанската специализирана антикорупционна прокуратура срещу премиера Бойко Борисов с подозрения за пране на пари, извършено в Барселона. Изданието публикува и видеообобщение за полицейското разследване:

Първата публикация излиза под заглавието „Разследване за пране на пари в Барселона се фиксира върху министър-председателя на България”. Авторите са Луис Рендуелес и Ванеса Лосано, журналисти, базирани в Мадрид. Ето текста на статията:

Каталунската полиция (Mossos d’Esquadra) и антикорупционната прокуратура разследват дали министър-председателя на България Бойко Борисов е замесен в мрежа „за международно пране на капитали” с краен адрес Барселона. Такава е формулировката в жалбата, която става повод за разследването и в която има „данни за истинност” според заключенията на каталунската полиция. Фактите, според източници от полицията, „сочат за съществуването на престъпна организация”.

Както жалбата, така и разследванията, до които получи достъп El Periódico, сочат като вероятна облагодетелствана от тази предполагаема мрежа Борислава Йовчева, бивша българска манекенка, чиято възможна връзка с Борисов е под лупата. Йовчева и нейният баща, бивш електротехник, участват в две фирми със седалище в Барселона:  Numin Invest SL y EMA BGS SL , които според полицията. са получили над пет милиона евро от 2013 г. насам. Както смятат разследващите, тези суми идват „от физически лица, които не живеят в Испания”.

Последваха още статии, които разкриха връзката на Борисов със скандалната санданчанка, която е „Мис Бикини”, от която министър-председателят има дъщеря. Прокуратурата у нас не успя да запази неутралитет и се наложи да се самосезира и да започне свое разследване, което, обаче, нали няма учудени, в момента е зациклило доникъде.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.