Първо в Narod.bg: Мутренският бар „Домби” пусна кепенци след четвърт век кървав екшън

0 6 198

Емблематичен бар в София пусна кепенци на 13 март, видя Narod.bg. Локалът „Домби”, превърнал се през годините от 1996-а насам в свърталище на сенчести бизнесмени и откровени мутри, вече е история. По повода опечалените му фенове дори пуснаха некролог за краха на любимия си вертеп.

На пръв поглед барът с официално име „Айс” изглежда нормален – малка дискотека в центъра на София, в която можеш да си допиеш към 5 часа сутринта.

Големи дървени врати, червен килим и вити стълби, водещи към подземието, от което се носят весела глъч и приятни фолкритми – така изглежда входът на „Домби” на „Графа”.

По неписан закон трябва задължително да имаш нож, а ако притежаваш пистолет или палка, си на почит.

Реклама

Луксът от лична охрана от минимум трима души ти дава правото да заемеш някое от сепаретата, те така или иначе са общо 6, като първите две са ВИП. Охрана има, но редовните клиенти не се проверяват.

Затова и тук често през години, вече четвърт век, са се разравяли кървави скандали. Един от най-разпознаваемите в най-опасния софийски бар е атаката от края на февруари 2012-а, когато световният шампион по бойно самбо Благой Иванов – Багата бе нападнат и намушкан с нож.

Багата, за щастие, оцеля в касапницата

Инцидентът станал в нощното заведение „Айс” на ул. „Граф Игнатиев” 12, познато дълги години именно като висаджийския бар „Домби”. Около 5 часа призори на 26 февруари група от седем-осем човека влиза в дискотеката. Бабаитите разменили няколко думи с Багата и приятелите му, които явно стават повод за сбиването.

При схватката Иванов бе ранен под мишницата. Раната била толкова дълбока, че почти стигало до сърцето на спортиста. За щастие Багата оцеля и след дълго лечение отново се върна на ринга.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.