Новината на Narod.bg се потвърди: Лекар от Видин даде 1000 лева, за да пишат починала от инсулт като жертва на Covid-19

9 126 243

Новината на Narod.bg, че масово се обявяват покойници за жертва на коронавируса и така вдигат черната статистика на заразата, намери ново потвърждение.

Докато „официалните” медии слушкат и папкат, без да споменат и дума за безобразието, Радост Никова алармира следното:

Длъжна съм да го напиша. Синът на една възрастна жена от Видин, която е починала от инсулт, е разказал как лекар му е предложил – и той е взел – 1000 лв., като се съгласил да запишат, че майка му е починала от коронавирус, за да си покрие разходите по погребението!!!

Има ли други случаи като този, не знам. Това научих от първа ръка като информация.

Причината за измамите е да се вдигне броят на заразените с Covid-19, а оттам и на парите, които държавата ще отпусне на лекарите в съответното лечебно заведение.

Здравният министър Кирил Ананиев сам оповести схемата, която роди порочната практика:

Реклама

В болниците с над 10 хоспитализирани пациенти бонуса от обещаните 1000 лева ще получат по 100 души.

Там, където се лекуват от 5 до 10 пациенти, допълнителни пари ще вземат по 70 души.

По 40 служители ще имат допълнителни възнаграждения там, където пациентите са до петима.

За да може повече техни колеги да получат стимула от хилядарка, медиците се стремят да вдигат бройката на заразените, което обаче прави картината на короназаразата още по-черна и стряскаща българина.

Още по темата:

9 Коментара
 1. Светлана казва

  Безсрамни, продажник твари, грам достойнство нямате ли?

 2. Георги Георгиев казва

  Как се казва лекаря, синът на починалата жена или тя самата…? Или и вие не знаете
  Тая статия ми напомня за вица с циганчето, дето батко му бил виждал баница и му бил разказвал, колко вкусна била тя.

 3. фреш казва

  Фалшива новина!!! целяща да намали цената… цената е 1800 последно за да пишат близък,че е починал от КОВИД, защо целите да подбиете парите на хората? Онзи ден четох пост в социалната мрежа с доказателство,че е платено, за жена, чиято майка била починала и за да пишат в ЕПИКРИЗАТА КОВИД са и предложили 1800 лв. а сега се опитвате да подбиете цената на тази манипулация.

 4. Колю казва

  Това е здравната схема – едни пари, които трябва да се вземат! Премиерът питаше, кое не е наред в България. Ние питаме, кое е наред в държавата. Само да не каже магистралите, че и те се нагънаха и се кара с 90 км/час.

 5. Ваня казва

  То отдавна се знае, че плащат на роднините за да пишат починали от коронавирус,но досега никой не вярваше!Ето ви фактите!!!

  1. Sonya казва

   Какви „факти“, бе? Съчинения на лъжливи, долнопробни сайтове …

 6. Панов казва

  И сега-КВО? Чашата полупълна ли е или полупразна? За обикновения човек Е ПРАЗНА…

 7. Митака казва

  Цялата ситуация е толкова изкуствена, че чак е стряскаща. Някой решил да направи изкуствена пандемия. След което в Северна Италия и Китай руските химически войски (тези дето закараха помощите в Италия) откриха малки дози от Зарин и бактерия която не е трябвало да е там! И помните ли как пръскаха с някакъв газ по улиците-обезгазяване се казва процедурата! Тука за наша радост никой не пръскал с газ Зарин от самолети или дронове, но пък го организираха много финно като знаем колко прост народ е българския. С фалшиво обявяване на мъртви и „заразени“-естетсвено се раздават и пари. А помните ли Март месец мъртвите прелетни птици падащи от небето-случайно и те умират от Зарин-Бойно отровно вещество! А помните ли учебната история с газ Зарин от Токийското метро преди няколко години? Забравили сте? Да ви припомня-умряха няколко човека-това е било обучение за сегашната ситуация! А всички тези действия на Правителство, НОЩ, Ментарджийски и доктори са за наказателни дела. Прокуратура (ама ние имаме само Каскетура) и съд. Това е гавра с народа и бизнеса!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.