СУПЕР СКАНДАЛ в Narod.bg: Десислава Танева назначена за министър с подкуп от месар?

4 60 957

Поредният супер скандал около Десислава Танева – сливналийката е била харесана за поста министър на земеделието след даден огромен кеш от голям производител на пилешко месо, алармират депутати от опозицията пред Narod.bg.

Според тях Танева влязла в полезрението на премиера Бойко Борисов и станала депутат през 2009-а, но без кеш мотивацията, дадена от фирма „Градус”, не е имала шанс да се добере до министерското кресло, което заема вече два мандата.

Скандалният монополист в производството на пилета не за пръв път попада в корупционни скандали. Преди време от спецслужбите изтече информация, че синът на собственика на „Градус” Ангел  Ангелов е засечен в грандиозна измама от която са източени милиони левове ДДС.

Ангел Ангелов е сред най-големите в бизнеса с месо

В секретна справка пише, че с част от тези пари Геле Пилето, както е известен сред приятелите си бившият любовник на синоптичката Никол Станкулова, татко му Иван Ангелов, който е сочен като Краля на пилетата в България и шеф на „Градус”, както и още няколко скандално известни бизнесмени тайно спонсорирали и партията на бившия президент Георги Първанов- АБВ, сега управлявана от Румен Петков, разкриват ченгета.

Още докато Гоце беше държавен глава е засечена секретна среща, на която присъствали Първанов, дясната му ръка Румен Петков и няколко едри ДДС аферисти. Един от тях бил осъжданият благоевградчанин Велимир Магурев, който е с условна присъда за измами с недвижими имоти и лихварство.

Според оперативни данни  Велимир Магурев поддържал близки контакти с Иван Ангелов, собственик на фирма „Градус” и със сина му Ангел.

Преди години триото спретнало супер далавера. Ангелов решил да купи на ниска цена тонове зърно, което били предвидено за изхранване на пилетата му.

Малко след това е извършена проверка от санитарния държавен контрол, която показала, че зърното е с много лошо качество и не става за храна на животни. По предписание на контролните органи житото трябвало да бъде унищожено, което водило след себе си до големи финансови загуби за Ангелов.

Със съдействието на Магурев некачественото зърно било продадено по документи зад граница, а всъщност останало за вътрешния пазар. За капак тарикатите изтеглили и ДДС-то, с което ощетили държавата и увеличили печалбите си до няколко милиона лева.

Реклама

Справка в Търговския регистър пък показа, че Велимир Иванов Магурев е съсобственик във фирма „Волф” ООД със собствениците на „Градус”.

„Градус” се набърка и в позорната размяна на 32 тона храни срещу 15 т фурми + малко маски, ръкавици и защитни облекла от Обединените арабски емирства. Това обаче не попречи на шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски да похвали монополиста, без да спомене и дума за фурмите.

…оттам получихме фурми

Цялата издънка лъсна едва след медийно разследване. Ако наистина пратката съдържаше 15 тона маски, това би се равнявало на количество от 3 милиона маски. Но реално са доставени само 69 000 маски, признаха и от Червения кръст.

Срещу това сме изпратили в Дубай 32 тона агнешко, млечни изделия и зеленчуци.

Още по темата:

4 Коментара
 1. Валентин Ангелов казва

  Всички тези креатури в герб са Престъпници.На всички мястото им е в затвора.

 2. Валентин Ангелов казва

  Всички тези креатури в герб са Престъпници.На всички мястото им е в затвора.Или по сигурно , Китайския модел .

 3. Георги Танев казва

  ДОИБРЕ ДЕ, АМА ГОЛАЯМА ЧАСТ ОТ ПЛЮВНИТЕ ПО ТАНЕВА СА ЗА ЛИЧНИЯ И ЖИВОТ, КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С РАБОТАТА И. ОСВЕН ТОВА НИКАКВО ДАКАЗАТЕЛСТВО НЕ Е ПРИВЕДИНО ОТНОСНО ДРУГИТЕ ТВЪРДЕНИЯ. ДАЛЕЧ СЪМ ОТ ТОВА ДА ПОДКРЕПЯМ ГЕРБ, НО ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКВО ПРИДЪРЖ

 4. балъка казва

  Танева е дин от шфовите на мелинвест изкупиха почити всички иветициони бонове от „преватизацията“в югоисточна България срещу 4 кг брашно и празни обещания с които“преватизираха“ унищожиха над 80 предприятия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.