Милен Цветков остави шестцифрен кредит на децата си! Банка слага ръка върху апетитен имот на ул. „Оборище“?

2 11 649

Милен Цветков остави шестцифрен кредит на децата си

 Близките на налепи нелепо загиналия журналист Милен Цветков, който бе прегазен с мощен джип от 22-годишния дрогиран Кристиан Николов навръх Великден са изправени пред сериозен финансов проблем, пише „Галерия”.

 Журналистът остави след себе си огромен кредит, който трябва да се изплаща от наследниците му. Справка в имотния регистър показва,

че телевизионният водещ притежава апартамент от 85 квадратни метра в София на баровската  улица „Оборище”.

Жилището обаче е ипотекирано. Според данни от Имотния регистър през 2006 година Цветков е продал имот в Столичния квартал Красно село. Отделно е притежавал земи в различни части на страната.

 Жилището, в което живееше до последно, Милен купува през 2008 година. Тогава той сигурно е успял да направи добра сделка, тъй като по това време светът се намираше в тежка финансова криза, която сериозно рефлектира и върху имотния пазар.

Още с придобиването апартаментът е ипотекиран в полза на Общинска банка.

Реклама

 Десет години по-късно в началото на 2018 година върху жилището е учредена нова ипотека, този път на ОББ.

Най-вероятно става въпрос за рефинансиране или ипотека в полза на трето лице. Според различни източници кредитът е в размер на 6 цифрена сума.

За съжаление обаче заемът няма да бъде опростен и задълженията падат върху наследниците на журналиста.

Това са двете му деца – 24-годишната Калина и 8-годишния Боян.

 Тъй като Боян е непълнолетен, би следвало половината от вноските да погасява майката на момчето – Ивета Гоцова, но тъй като Милен не е имал брак с нея, тя може да откаже да го прави. Тогава цялата тежест по погасяването ще падне върху плещите на Калина, макар че апартаментът ще бъде разделен на две.

Друг вариант е да го пуснат на търг за продажба в полза на банката.

Наследниците на Милен могат да решат да запазят апартамента, като платят ипотеката с даренията,  които се събират в тяхна сметка от приятели и колеги на баща им. Засега събраната сума е 176000 лв., но до  19 юни, когато е финалната дата за набиране на средства, остават още два месеца и тя може да набъбне до 300000. Те могат да стигнат за изплащане ипотечния кредит, макар че тристайните жилища на столичната ул. Оборище вървят поне по 400000 лв.

2 Коментара
  1. Елеонора казва

    Съжалявам за загубата на журналиста. Той беше много интересен и прям човек на екрана. Болката им е голяма,но не мисля,че е добре да използват дарените пари от близки,приятели и колеги, за да изплатят това жилище. Никой не е застрахован. Проблеми имаме всички и вие, които публикувате тази статия, смятате ли, че е редно да ни занимавате с това? Ще се намерят хора, коитп да им помогнат, нали затова са им приятелите? Така или иначе всички около него са обезпечени по един или друг начин, нали? Те ще се оправят. Живи у здрави да са, но това не вълнува обществото, а онова, което се случи с него и всички се надяваме да има справедливост най-накарая в тази държава. Не мв интересуват кредите им,интерсувам се от това, какво ще стане с малкия пишлегар и компания, и че справедливост трябва да има за всеки, независимо дали е известен или не, дали е беден, или богат!

  2. Георги казва

    Убиеца трябва да го изплати
    Той е виновен за промяната в договорености по договора за ипотека на него трябва да му се изиска остатъчната сума и да се погаси предсрочно

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.