Първо в Narod.bg: НСО поема охраната на Мутафчийски, генералът получил SMS „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума”

2 6 035

Шефът на НОЩ искал да досъсипе икономиката с пълна забрана за ходене на работа

Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски вече не е Спасителя на България. Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса дотолкова е омръзнал на народа, че вече получава смъртни заплахи, призна сам Мутафчийски в интервю за „Дойче веле”.

Източник на Narod.bg от върховете на властта разкри ексклузивно, че заради репликата „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума”, изпратена с SMS от реално съществуващ човек, за безопасността на шефа на Военномедицинска академия вече ще се грижи националната служба за охрана.

От интервюто разбрахме, че генералът е наясно, че вече не е №1 в очите на заключените вече втори месец българи.

„Това е факт. Отдалечавам се от образа на добрия. Моят образ твърде често вече се сатанизира. В смисъл, че действията и упоритостта на щаба разрушавали икономиката, което всъщност изобщо не е вярно.

Проблемът е глобален. Дори и да оставим всички да работят, а ние сме ги оставили да работят, те няма какво да работя. Да вземем автомобилния бранш: те могат да си произвеждат колкото искат фарове за мерцедеси, но ако Мерцедес не произвежда мерцедеси и ако пазарът не търси мерцедеси, аз ли съм виновен?”, оправдава се хирургът, който няколко пъти по време на извънредното положение променяше мнението си за вируса на 180 градуса.

„Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по вайбър. Аз, разбира се, ги предавам на полицията. Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им имена.

Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си…”, не крие страха си генералът.

Попитан дали става дума наистина за смъртни заплахи, шефът на НОЩ отговаря: „Категорично има смъртни заплахи, даже съм ги запазил в телефона си.

Мога дори да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума”. Да оставим полицията да си свърши работата. Работи се по изясняването на поредния такъв случай.

Реклама

Смъртните заплахи се броят на пръстите на едната ръка. Много повече са гневните вербални послания. Наложи се дори да деактивирам един имейл”, обясни военният лекар.

В интервюто за „Дойче веле” ген. Мутафчийски сам признава, че ако зависело от него, щял окончателно да досъсипе икономиката. Говорейки за мерките, Мутафчийски казва: „Но сега, като погледна назад, те ми изглеждат твърде либерални, защото не беше забранено например ходенето на работа”….

Според политолог, настоял за анонимност, заплахите са следствие от един друг процес – малко по малко премиерът Бойко Борисов успя с прикрити ходове да развенчае мита за Спасителя Генерал, който ще си извади от коронакризата.

„Всяка препоръка на Щаба рефлектира с обратен знак при премиера – например, спецовете казаха „Затваряме София за неопределен период заради Великден”, Бойко нареди на здравния министър да я отвори на първия ден след светли празник

Друг пример – Щабът препоръчва крути мерки и никакво излизане в парка, Бойко каза – Ще се опитаме да свалим извънредното положение още на 11 май, не на 13. И отваряме парковете”, припомни политологът.

Така за седем седмици от началото на ужаса лицето, с което народът визуализира Щаба и стегнатите мерки – ген. Венцислав Мутафчийски, се превърна в лошия герой.

„Друга беше ситуацията само преди две седмици – на 12 април медикът беше най-одобряваната личност в държавата.

Той събира 71 на сто от одобрението, според експресното телефонно проучване на „Сова Харис“. След него се нареждат премиерът Бойко Борисов и боксьорът Кубрат Пулев, който декларира, че ще дари половината си хонорар от мача си с Антъни Джошуа, който обаче не е ясно дали изобщо ще се играе…

Всички си спомнят, че на поредния брифинг тогава Борисов уж на шега се обърна към Мунафчийски: „Не ми сядай в стола, че с тоя рейтинг…”

Сериозно притеснен, че генералът може трайно да се настани на върха на народното одобрение, министър-председателят за кратко време успя да го детронира дотам, че вече „най-одобряваният” в държавата получава смъртни заплахи и ще бъде охраняван от НСО.

2 Коментара
  1. Тото Кутуньо казва

    Не, че не си го е заслужил !

  2. Тодор Живков казва

    Освен Генерала и простака от Банкя да се усмихне за последната снимка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.