БЕЗСРАМНИЦИ! Окрадоха храната на 450 000 деца, заключени вкъщи по заповед на Бойко Борисов, за 2 месеца изчезнаха тонове кашкавал, кисело мляко, плодове и зеленчуци

0 3 306

Безсрамниците по върховете на властта окрадоха дори училищната храна, която се полага на заключените по домовете ни деца. Втори месец хлапетата не ходят на училище по решение на Щаба, който пък изпълнява заповедите на премиера Бойко Борисов, разкри Narod.bg.

Междувременно обаче на учениците се полагат дажби храна, които не са получавани вече два месец – от 13 март до 13 май. Става дума за плодове, зеленчуци и млечни продукти – кисело мляко и кашкавал.

Не е тайна, че по схемата „Училищно мляко“ се възползват над 3200 училища и детски градини в страната или това са близо половин милион деца. По другата схема – „Училищен плод“, цифрите са сходни – около 3200 училища и близо 420 хиляди деца.

Някои директори в страната вече се обявиха против доставките на хранителни продукти в училищата и по домовете. Според тях това създава риск от разпространение на заразата, както сред учителите, така и в семействата на учениците.

Реклама

Дали е случайно, че вместо дажбите за два месеца във вид на кашкавал, кисело мляко, плодове и зеленчуци, майка от габрово е получила 8 краставици и парче кашкавал?!

Вижте какво пише Силвия Благоева във фейсбук и сами преценете размерите на поредната далавера:

Това се полага на дъщеря ми за периода от 13.03 до 13.05 …..предполага се, че дъщеря ми е трябвало да яде по програмата 0.100 гр краставици или не знам колко да изчисля кашкавал…..Втори клас в училище в Габрово. Като ходеше на училище й даваха мляко, плодове или закуска…. Кой ще вземе стойността на останалите продукти по програмата??? Риторичен въпрос….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.