Васил Божков привика в ОАЕ 10 от бодигардовете си (Хазартният бос премести охраната си в Емирствата, живее в крайбрежен палат в Абу Даби)

0 27 430

Укриващият се от правосъдието милиардер Васил Божков се придвижва със свирепа и респектираща охрана даже и в далечните Обединени арабски емирства, научи „Уикенд” от сподвижници на хазартния бос. В началото на годината най-богатия българин офейка в Абу Даби, за да избегне ареста си по повдигнати обвинения за закани за убийства, рекет, данъчни престъпления и други тежки провинения. Оттогава Божков е в Емирствата, а родните власти все още очакват ОАЕ да го предаде.

Макар Васил Божков да е с отнети лични документи и да не може да напуска територията на ОАЕ, той продължава да води баровски начин на живот. Хазартният бос, който е обвинен за неплащането на близо 700 милиона лева данъци от хазартни и лотарийни игри,

обитава тузарска къща в Абу Даби,

разположена на престижната крайбрежна алея „Корниш” в района Ал Раха Бийч. Имението, в което се е настанил Васил Божков, се води собственост на дружество с негово участие, развиващо хазартна дейност в бивша съветска република. Сметките на фирмата все още не могат да бъдат запорирани от родните власти, макар, че имало постъпки в тази насока.
Само няколко дни след като Васил Божков се установява в ОАЕ, той е привикал при себе си и бодигардовете си, твърд източник на „Уикенд”. Според думите на информатора ни, хазартния бос не е освободил нито един от около 40-те свои охранители, които пазеха него, близките и имотите му в София.
„Всичките гардове на Васил все още са на работа при него.

Десет от най-верните му пазванти

заминаха за Абу Даби още през февруари. Уговорката им с Божков е да се въртят през 3 месеца в ОАЕ. Заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса първите командировани охранители все още не са се върнали”, споделя човек от обкръжението на олигарха.
Освен в Абу Даби, Васил Божков често отскача и до съседен Дубай, където е настанен приближеният му Георги Попов. Разстоянието от около 100 километра най-богатия българин изминавал зад волана на решена в бяло лимузина „БМВ” 7-а серия, ескортирана от бял джип „Нисан Патрул”, в който се возят четирима от гардовете му.
И докато Васил Божков продължава да се къпе в лукс, макар и по време на изгнаничество, то неговите близки търкат наровете. Жената до хазартния бос Елена Динева е в ареста, в килия от близо 2 месеца е въдворена и секретарката му Йоана Чолакова. Синът на Божков – Антон е на свобода, след като бе пуснат под гаранция от 1 милион лева, но

всичките му фирми са под запор,

а разследващите ги проверяват усилено, за да установят финансиране от татко му Васил. Антон няма право да напуска страната и е възможно също да се сдобие с обвинения за пране на пари на по-късен етап.
В ареста продължава да гние и бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, който години наред е закрилял престъпната дейност на Васил Божков. Според прокуратурата като шеф на Комисията по хазарта Митев не е упражнил достатъчен контрол върху събирането на държавни такси от хазартни дружества на Божков, което е ощетило държавната хазна с над 700 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.