Narod.bg слага край на мълчанието: Жената на Киро Гела коли и беси в Нова телевизия, тормози журналистите за облекло и наднормени килограми

0 29 136

Narod.bg слага край на мълчанието, обхванало медиите относно безобразията, които се случват в Нова телевизия, откакто стана собственост на олигарха Кирил Домусчиев.

Наши колеги от медията решиха да споделят за тормоза, на който са подложени не от Киро Гела, а от известната с това че му е съпруга манекенка от Ямбол Кремена Проданова.

Вместо да сгълчи Киро, че върти гюбеци пред обективите, Кремена подхвана журналистите в Нова телевизия

„Откакто това зло си повярва, че е шефка, животът ни се стъжни – коли и беси по свои критерии, без въобще да я вълнува кой каква работа има да върши. Викове, крясъци, претенции за облекло към жените, настоява да се обличаме според нейните манекенски представи за мода”, ожалиха се нашите тв колеги.

Върхът на наглостта било изискването за килограми към по-пухкавите – Кремена тропнала по масата, че който не отслабне, да си търси нова работа.

„Няма никаква представа от журналистика, но нали е съпруга на шефа, прави каквото си ще, тона не е нормално”, ядосват се журналистите от Нова телевизия.

За десетилетието, откакто заведе мултимилионера пред олтара, блондинката от Ямбол се прочу единствено с пилеенето на сериозен кеш, осигурен от Киро Гела. Преди петилетка още манекенката скатала фантастичните 3 млн. лева под формата на маркови облекла, чанти, обувки и аксесоари. Кремена Проданова се превърнала в диамантен клиент на най-скъпите бутици в Европа. Сега обаче кризата очевидно спихнала мерака й за шопинг, затова се захванала да оправя визията на журналистите в телевизията.

Реклама

На фона на стагнацията дойде и новината, че Кирил Домусчиев вече започна масови съкращения в Нова.

Редуцирането на служителите тече с бързи темпове и трябвало да приключи до края на месец април. За голяма част от хората съкращенията били неочаквани. Особено за тези, които последните седмици работят от вкъщи. „Извикаха ме в телевизията, за да ми съобщят, че ме освобождават, просто така, заради извънредното положение“, разказа изненадан член на администрацията с дългогодишен стаж в медията.

Всички отдели на Нова тв вече били орязани с минимум 10%, а някои и с доста повече. Най-потърпевши били хората в администрацията и производството (техници, монтажисти, оператори). „Най-лошото е, че ако удължат извънредното положение, ще има още съкращения – не знам как ще работи телевизията тогава“, сподели журналист от Нова тв.

До финансовия колапс на медията се стигнало по две основни причини. Първата е оттеглянето на хазартния бос Васил Божков, който наливаше сериозни суми по линия на хазартните игри в телевизията.

Втората – резкия спад на рекламодатели от началото на месец март насам.„Рекламите в праймтайма вече нямат и минута – какво да рекламират, като хората не пазаруват?!“, оплакаха се служители.

Преди седмица Нова тв свали от екран знакови лица на медията – водещата на „Събуди се“ Мирослава Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики в предаването.

Освободена беше и продуцентката на „Събуди се“ Станимира Иванова. По неофициална информация водещите взимали доста добри заплати и били в тежест на телевизията. Освен това съботно-неделния сутрешен блок се правел от два екипа – практика, останала в наследство още от Дарина Сарелска. Това обаче било сериозно разхищение на ресурси, особено в сегашната ситуация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.