Кошмар: Убиецът на Милен Цветков друсан със „сатанинския наркотик” адренохром, който се извлича от детска кръв

2 19 391

Четири вида дрога са открити в кръвта на келеша-милионер, прокуратурата отвори вратичка за „доживотен затвор”

Убиецът на Милен Цветков – Кристиан Николов, е бил надрусан не два, както се твърдеше до момента, а с 4 вида наркотици! Сред тях и един от най-скъпите на пазара адренохром, наричан още „сатанинския наркотик”, който се извлича от детска кръв. Опиатът е познат още като детски адреналин.

В мига на зловещата катастрофа синът на изпълнителната директорка на „Винпром Картобат” Десислава Пешева е бил на амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

Според БНТ се проверяват данни, че келешът-милионер се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още „сатанинския наркотик“. Веществото е дериват именно на адреналина.

Прокуратурата поиска постоянния арест на Николов с мотиви, че ако е на свобода младежът може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Най-вероятно късно нощес съдът ще се произнесе за мярката на младежа.

По-рано днес 22-годишният Кристиан Николов, който влиза днес за пръв път в съда, да му гледа мярка за неотклонение, остана неприятно изненадат ог променено обвинение – умишлено убийство.

Софийска градска прокуратура преквалифицирала обвинението срещу младежа, който уби на кръстовището на „Хладилника“ Милен Цветков.

Реклама

Промяната е, че той вече ще отговаря по чл. 342 ал. 3 буква „в“ от НК, който предвижда „лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи – от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор“. За тази цел ще тябва да докажат умисъл (т.е. – че той е седнал зад волана с идеята да убива, б.р.).

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК.

На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. „в” от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – „задържане под стража“.

Във връзка с множество запитвания от журналисти, отнасящи се до медийното отразяване на съдебното заседание по внесеното от СГП искане, ви уведомяваме, че осигуряването на достъп в сградата на Съдебната палата е от компетентността на председателя на ВКС.

2 Коментара
  1. Валентин казва

    При употребата на тези наркотици „героят“ е бил в изключително добре съзнание, тъй като с изключение на марихуаната, всички останали са вдигащи наркотици! И без спирачен път при подобно свръх-съзнание явно трудно има как да не е умишлено! Само отбелязвам…

  2. Християн казва

    Имам чувството, че авторът на статията, е на по-тежки наркотици!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.