Мутафчийски, ако си генерал с достойнство, подай си ОСТАВКАТА ВЕДНАГА

1 8 456

Купища лъжи и манипулации белязаха пиар изявите на шефа на ВМА

Ген. Венцислав Мутафчийски, Narod.bg и народът ви призовават – ако ви е останала и капка достойнство на български офицер, подайте си оставката веднага!

Купища лъжи и манипулации беляха пиар изявите на хирурга, който си повярва, че е вирусолог. Някои медии и хиляди българи сами се убедиха, че думата на генерала вече има стойност, клоняща към нула – сутринта се говори едно, следобед друго, точно като неговият ментор в политиката Бойко Борисов.

Защото вече никой не се съмнява, че незаслужената популярност на Мутафчийски ще бъде използвана от ГЕРБ с политически цели.

Цялата новополучена слава на военния лекар обаче се гради на изказвания то типа „проба-грешка”.

Eтo кaквo кaзa тoй прeд Би Ти Ви нa 29 фeвруaри:

„Кoрoнaвируc e инфeкция, кoятo пo нищo нe ce рaзличaвa oт ocтaнaлитe ocтри рecпирaтoрни зaбoлявaния и дaлeч пo-oпaceн e грип тип Б, кoйтo в мoмeнтa идвa, oткoлкoтo кoрoнaвируca“.

Нa бaзa нa тeзи дaнни e aбcoлютнo ирaциoнaлнo прeзaпacявaнeтo c хрaнитeлни прoдукти, кaквoтo ce нaблюдaвa прeз пocлeднитe дни, кoмeнтирa нaчaлникът нa ВМA. Пo думитe му cмe прeживeли дaлeч пo-oпacни инфeкции прeз 2002 г. и 2012 г. – cмъртнocттa e билa в пъти пo-виcoкa, oткoлкoтo при СОVID-19.

Точно две седмици по-късно обаче генералът сам се опроверга: „Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Трябва да сме изключително отговори към нас, към нашите близки, колеги“, обяви Мутафчийски без никакво притеснение, че 14 дни по-рано е обявил коронавируса за обикновено респираторно заболяване.

Реклама

На 29 март генералът вече затвърди обърнатата палачинка – „Няма да има пощаден от тази болест, още не сме изпитали и частица от това, което ни предстои. Това е най-страшната епидемия в новата ни история”.

Мнението на много българи към Мутафчийски също направи завой в синхрон с генералските виражи.

„Не, вече не са и смешни даже. Трагични са. Мутафчийски, новото плашило на държавата, очаквам да ни се отчете и за Апокалипсиса”, пише ядосаната Горяна Панайотова.

Писателката Деница Дилова пък е лаконична отностно медийните изяви на Мутафчийски и Щаба: „Това е ад“.

А журналистката от „24 часа” Лили Първанова попита: „Чудя се от какво ли от какво се отвличани вниманието сега на хората” като намек, че постоянното плашене на Мутафчийски, Борисов и сие, крие по-дълбок смисъл, който народът не може да улови поради липсата на информация.

Поетеста Валентина Радинска също е в хора на недоволните: „За негово добро, трябва да го махнат от екрана“.

Именно заради манипулациите, изречени в ефир, и заради постоянното насаждане на страх у хората, което е недостойно за генерал, още по-малко за лекар, ген. Мутафчийски, подайте си оставката веднага!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.