Разкритие! Бащата на убиеца на Милен Цветков близък до Бойко Борисов!? Семейството на килъра взима с политическа протекция половин милион от Фонд „Земеделие“

1 10 788

Новината за нелепата смърт на българския журналист Милен Цветков разтърси обществеността на Възкресение Христово. В очите на повечето българи си отиде един човек с гражданска позиция, с болезнено чувство за ред и справедливост и смелост да отстоява правдата.

Много въпроси породи неговата смърт, а отговорите тепърва ще намират своето място. Може би по друг начин щеше да се възприема ненавременната кончина на Цветков, ако причина за нея не бе станал 22-годишен дрогиран водач със системни нарушения на пътя. И по-важното! Дрогиран син на крупните бизнесмените Асен Николов и Десислава Пешева-Николова.

Справка показва, че Асен Николов е бил приближен до властта през годините, тъй като през 2005 година той намира място в листата на ПП НДСВ за депутат. По това време Борисов е близък с партията на царя, дори НДСВ смята да го подкрепи в местните избори за кмет на София. Борисов обаче отказва и се явява като независим кандидат.

Така близостта до властта е била от полза на бизнесмена Асен Николов, за да завърти обръчи от фирми около себе си и така да развие бизнеса си.

Интересно е да се отбележи, че майката на шофьора, отнел живота на Милен Цветков, е жена на Асен Николов и съдружничка на алкохолния бос Миню Стайков във фирмите в „Сис индъстрис“, „Топаз продакшън“ и „Винпром Карнобат“.  Тя е и изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“ от над 10 години. Десислава Крумова Пешева-Николова има и собствени фирми, като луксозният джип „Ауди Q7“ се води именно на една от тях – „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ.

Реклама

Същата фирма, чиято дейност е лозаро-винарство, е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и е усвоила 500 000 лева, пише „24 часа“. Фирмата е спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд „Земеделие“, като един от тях е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

Случайно или не, държавното финансиране е отпуснато от тогавашния министър на земеделието и храните Румен Порожанов, който е един от най-приближените хора до премиера Бойко Борисов.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд „Земеделие“ заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа. Според обвинението деца на негови близки са собственици на фирми, които са усвоили милиони, а парите са се ползвали за алкохолния бизнес на Миню Стайков в разрез с правилата за максимално допустима помощ за едно стопанство.

Въпреки скандалното разследване срещу Миню Стайков обаче, неговата съдружничка Десислава Пешева не е била разследвана. Това поражда съмнението за държавна протекция над семейството й. Така близостта на скандалното семейство с властта се потвърждава още повече и поставя под съмнение безпристрастното разследване и евентуалната присъда за убиеца на  журналиста Милен Цветков.

В заключение, българинът поиска възмездие за тази неправда, която помрачи празника му и отново му доказа, че животът и смъртта ни понякога не зависят от нас самите, а от безразсъдството на другите и политическата протекция на определени лица в държавата

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.