Който лъже, не яде, рече Бойко. Ало, шефе, по тази логика ти трябва да гладуваш още от дете с филията мас в Банкя

1 1 018

Бойко Борисов, точен цитат отпреди дни по време на проверката на магистрала „Хемус“: Не знам какви са тези хора, които за празниците отиват при близките си, въпреки положението с коронавируса. Щом си лъжец, няма да взимаш пари.

Разпоредих на Младен Маринов да бъдат максимално стриктни и всяка една декларация да се проверява след това, защото се видя колко хора са се оказаха лъжци. Нека тези, които са минали тарикатски и са излъгали полицията, да знаят: и прокурори, и полицаи работят по декларации. После да не кажат, че няма какво да ядат. Който лъже, не яде, каза премиерът.

Който лъже, не яде…

Човекът, чиято всяка втора дума е лъжа, говори за лъжци. Нагличко, нали? По тази логика премиерът ни те трябва да папка нищичко още от детските години в Банкя, когато живял бедно на филия мас, пак по собствените му спекулацийки.

„Наблюдавам поведението на Бойко Борисов от години. И особено през последните години. Колкото и да ми е неприсъщо да ползвам неговия примитивен махленски език, този човек непрекъснато лъже. Той не може да говори, без да лъже. И то най-грубо. С беден, често пъти, уличен език. Известна е крилатата му фраза, когато отиде да помирява бунтуващите се работници в ОЦЗ – Кърджали: „Аз съм прост и вие сте прости. Ще се разберем“, написа преди време проф. Иван Ангелов.

„Бойко Борисов изглежда ни лъже и на битово равнище. Например, за двамата си дядовци. В зависимост от обстановката, единият беше оцветен в червено – член на БКП ,в миналото и употребен като актив за членството на Бойко в БКП и за обучение в школата на МВР, А другият (през последните десетина години) в обратното, „като убит от комунистите“. Слуховете говорят за нещо друго”, напомни проф. Ангелов.

Ето и малка част от „съкровищата” в торбата с лъжите:

Най-голямата лъжа е, че Борисов дава пари – не, той харчи нашите, при това без да ни пита. И когато се пъчи, че „раздава“, „отпуска“, „дарява“ – трябва да сме наясно, че това е произвол с чужди средства.

„Толкова пари, колкото ние даваме за здравеопазване, никой не е давал”, обича да се хвали премиерът. А всички знаем, че здравеопазване в България няма.

Реклама

„Даваме 50 милиона за заплати на медицинските сестри!“. Откровена лъжа. Защо, мислите, още протестират? Ами защото правителството прие методика, според която половината от тези пари ще отидат в частни болници. А за сестрите в държавните и най-вече в мизерстващите общински болници пак нищо няма да остане. Чист лобизъм, маскиран като социална загриженост.

Всяка година Борисов се бие в гърдите и за стотиците милиони, които „дава“ на пенсионерите. А в същото време българският пенсионер едва преживява.

„Строим завод след завод, при такива доходи и младите ще се върнат“, викна завчера. Но европейската статистика е безмилостна – България остава най-бедната страна в ЕС, с най-ниски доходи на населението. Само за миналата година нови 31 хиляди българи са напуснали страната.

„В ГЕРБ имаме морален стандарт – който сгреши, си подава оставката“, е друг любим припев на вожда. Но когато гръмна скандалът „Кумгейт“ с роднините на Делян Добрев в хасковската община, ГЕРБ отказа да му приеме оставката. Трябваше да го чакаме още две години, докато не излязоха разобличаващи факти за евтините апартаменти на „кумовете“ в София. След катастрофата в Своге Ивайло Московски подаде оставка, само за да бъде трудоустроен на висока заплата в Черноморската банка. „Моралният стандарт“ не попречи на Борисов да преназначи в правителството и другия виновник – министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който също уж подаде оставка. 

Да споменавам ли магистралите, кръговите „му“ кръстовища, софийските ремонти, плочките на Графа, пейките на Фандъкова? Кое не е вярно? Че всичко е калпаво заради кражби? Че хора гинат по пътищата заради комисионите на властта? Или че се променят закони и се разрешават строежи срещу апартаменти? Във Варна пропадна прясно ремонтиран надлез, струвал ни сто милиона. А Борисов вика: „Фантастична инвестиция! Качеството е отлично! Всичко е прекрасно! И в Германия и Австрия карат водни ски, като им се наводнят улиците“.

Ами безконечните лакърдии за санирането? Далаверата на десетилетието! 2 милиарда бяха похарчени напълно безконтролно, с едничката цел да се опоска хазната от приближени до властта фирми срещу няколко кокетни, само на външен вид, панелки. Кое не ви е ясно? Колко са два милиарда лева (словом) ли?

Питат го: Добре де, защо по времето, когато сте кмет на София, братовчед ви Ради прави заменка от типа „кон за кокошка“? Аааа, няма такова нещо, упорства в лъжата Борисов: „Човекът, който спря заменките в София, е Бойко Борисов“!

Пак го питат: Добре де, ама защо не сте декларирал къща в Банкя от 138 квадрата? „Това не е къща, това е бивш зайчарник, преустроен на къща“, отвръща премиерът, без никакъв свян, припомни Атанас Добрев пред сайта „Гласове”.

Примери да искаш… Сега обаче Б.Б. словоблудства за „лъжци”. Но всяко чудо за три дни – и това ще Му простим и забравим. Нали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.