Тъжно: Синът на Тато прикован на легло, социалните се грижат за него

0 21 655

На топла храна от социалния патронаж се радвал синът на Тодор Живков – Владимир,  който от известно време насам е зле със здравето.

Владко получава вкусни манджи до вратата си по два пъти на ден, след като жена му Валя го записала в програмата за подкрепа на възрастните хора, разкриват техни съседи. Последните месеци 67-годишният Живков младши прекарвал прикован към леглото. Здравословното му състояние и бодрият му дух били колебливи, следствие усложнения от диабета, който го мъчи от години. Коварното заболяване го ударило в сърцето и краката и затова Владимир не излизал по-далеч от двора на къщата си на прочутата улица Секвоя в квартал Бояна.  Като негов личен асистент се изявявала жена му, но истината била, че Валя също била със своите болежки и не можела да издържа на умората нон-стоп да се грижи за болния си мъж. Затова социалният патронаж било най-доброто им решение, тъй като и двамат им наследници от години не живеят в България.

Реклама

Първородният син на Владимир от брака му с Маруся от десетилетия наред е в Америка. Там Тодор Живков -младши който е познат в Щатите под името Тед Влад Живков се издържа с хазартни залагания и е на челните места в ранглистите с най-добрите покер играчи. Той отдавна е скъсал връзка с баща си, когото не е посещавал повече от 20 години никога не го е запознавал съпругата си Вероника, както и с двете им деца. Внучетата си Владко не бил виждал дори и на снимки.

По същия начин стоят нещата и с неговата дъщеря Елизабет. 27-годишната красавица, която упорито крие фамилията си и предпочита анонимността, живее в Италия и се занимава с моден дизайн. Само преди няколко месеца тя получила предложение за брак от снажен италианец, а баща и Владимир и майка и Валентина още не са имали шанс да се запознаят с бъдещия си зет лично, писа „Ретро”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.