Само в Narod.bg: Кадри на ГЕРБ вършеят в митниците, защо ченге от Пловдив стана голям шеф?

0 3 290

Назначенията на ГЕРБ са навсякъде – от най-ниското ниво в социално-икономическата йерархия, до самите върхове на бизнеса и политиката. Агенция „Митници”, ключовият донор към държавния бюджет и една от най-обсъжданите структури по тема „корупция”, не прави изключение.

Източник от агенцията се възмути единствено пред Narod.bg заради поредната пионка на управляващите, натикана на правилното място в точния момент с мисия, която смърди на далавера.

Скрийншот от страницата на Агенция „Митници“, от който е видно какъв пост заема един обикновен милиционер от Пловдив с правилните връзки

Реклама

„Искам да попитам как Георги Георгиев, главен директор на главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване”, пое поста в специално измислената за него дирекция? Защо създадоха изцяло ново звено, което бе оглавена от един обикновен полицай от Пловдив без нужното образование? Отговорът го знаят доста хора в системата – защото е човек на депутата от ГЕРБ и шеф на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова”, отсече информаторът ни.

Според него под „вещото” ръководство на партийните „парашутисти” в Агенция „Митници” се вихри дива корупция. „Веригата е следната – старшията на смяна на всяка митница събира пари за началника на митницата или на пункта, той пък дава на шефа на митническо разследване и разузнаване.

Оттам събраните пачки потичат към на шефа на инспектората, към началника на тарифна политика и накрая финансовият поток свършва във върховете на властта”, резюмира накратко схемата информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.