Д-р Хасан Ефраимов: Г-н Борисов, махнете некадърниците от НОЩ, закривате пазари, а веригите остават?

0 1 924

Писателят-лекар Хасан Ефраимов написа убийствен за Националния оперативен щаб (НОЩ) пост, в който поиска от премиера Бойко Борисов да „уволни некадърниците” в него, видя Narod.bg. Докторът задава редица неудобни въпроси, на които адекватен отговор още няма.

Ето пълния текст:

Господин Борисов,

Твърде съм незначителен за да се обръщам пряко към вас, но въпреки това ще го направя. Не знам, най-вероятно няма да го прочетете този текст, но поне съвестта ми ще е чиста и няма да съм този, който е мълчал, докато всичко се е заличавало наоколо. Аз съм този, който живее сред народа, аз знам какво мислят хората, аз съм този, който познава душите им и не на последно място съм от лекарите, които не абдикираха и не избягаха.

Господин Борисов, махнете тези некадърници от „НОЩ“. Те дори ходят с името си – докарват тъмна нощ над България. Нямат нито едно адекватно решение досега! Казвам ви го като лекар. Ще ви докарат камъни на главата накрая, помнете ми думата.

Пазарите закриват, ала веригите остават, нали? Закриват откритите площи, а оставят закритите! Що за безумие е това?

В парка не може, ама в „Кауфланд“ може, нали?

Реклама

Хората имат два дни на разположение за да изчистят стоката си от пазарите! Защо не кажете това на веригите? Как се изчиства стока за два дни и то по време на карантина? Обричате на гибел цял отрасъл в България.

Разсадите се залагат още януари месец, господин Борисов и се продават до средата на юни по пазарите. Това го знам добре, защото в „Чудната градина“ имаме 25 000 разсада. 25 000, господин Борисов! И ние вървим към гибел, както много хора в тази страна. Социално предприятие, което направихме с толкова много труд. А сега загиваме!

Това са разсади за зеленчуци, за цветя. Моля ви, кажете го това на този генерал, който едва ли е виждал, как расте домат. Да отива най-накрая и да си оправя апендицитите, а тази работа да я остави на хората, които разбират от това. Такива в България не липсват.

Хиляди българи са заложили последните си стотинки в производството на разсад за зеленчуци и цветя. Много са изтеглили и кредит. Закривайки пазарите ги обричате на гибел. Разсадите се продават и садят сега. След месец те ще са безполезни.

Нали държите на българската стока! Защо тогава не закриете веригите и да оставите кварталните бакалии?

Господин Борисов, мислете! Мислете! Махнете некадърниците най-накрая. Те не работят за вас. Ще се изпокрият, гарантирам ви го, а вие ще останете сам. Виждал съм това толкова пъти. В случая ви го казвам като писател, познаващ душите на хората. Отговорността от затриването на цял един отрасъл ще падне върху вас накрая. А, и отговорността от затриването на икономиката в България. Помнете ми думата!

Не закривайте пазарите на открито, господин Борисов! Просто въведете ред в тях. Пуснете хората по парковете. Там на никого не пречат. Пускайте лека-полека икономиката, господин Борисов. При спазване на строги мерки!

Вирусът може да прости, но гладът не прощава на никой, помнете ми думата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.