Скандално! Борисов: Моята отговорност е по-голяма от тази на лекарите от първа линия

0 349

Всички големи държави прекопираха мерките от България, е категоричен Борисов

Премиерът Бойко Борисов присъства на традиционния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, за да внесе яснота относно положението в държавата, чу репортер на Narod.bg. Той определи ситуацията в страната като „под контрол“. Премиерът направи и важно уточнение, че Щабът е назначен лично от него.

„Той ми дава предложения, но Правителството взема решения и аз нося персонална отговорност пред народа. И аз съм без заплата последните месеци, но не съм тръгнал да се жалвам като президента Радев за това. От днес съм разпоредил да започне масовото тестване в Банско. Целта на изследването е да се види дали хората, прекарали вируса, са изградили антитела“, каза Борисов.

На журналистически  въпрос кога ще започне тестването на нацията, тъй като в други държави като Южна Корея, Америка и Германия вече е започнало, Борисов се афектира и отрече това да е факт на други места по света. Той подчерта, че в Южна Корея такова масово тестване не е правено. А Германия тепърва започва.

Реклама

Радвам се, че дойде време да ме сравнявате с държави като Германия, които много по-зле се представиха с извънредните мерки. Всички големи държави прекопираха мерките от България. Ние бяхме първи! Германия, тази мощна икономика, сега започна да си произвежда бързи тестове. Един тест струва сега 150 евро без машинката за отчитане.“, бе категоричен Борисов.

Журналист от телевизия „7/8“ го репликира, че има информация, че в Германия вече са тествани 300 000 души. Борисов отсече: „Ти ли знаеш или аз? 300 000 души звучи ли ти масово на фона на 80 000 000 души население? Освен това САЩ ги е яд, че се забавиха с мерките.“

Журналистически въпрос към  Борисов бе насочен и към това, че тестове за депутатите и министрите се намериха, а за лекарите на първа ления – няма. И конкретно за това, че Борисов пръв се е тествал. Премиерът отговори така:

Всека минута аз нося лична отговорност за това, което става в държавата. Тя е по-голяма от тази на лекарите от първа линия. Искам да уточня, че в много държави е задължително министър-председателят да бъде тестван! Народът трябва да знае какво е здравословното състояние на премиера“, бе категоричен Борисов.

Той направи и още едно публично уточнение, че днес на среща в МС с технолози по лекарства е поканил и доц. Мангъров, с когото влезе в публичен спор за разхлабването на мерките. Той подчерта, че доцентът му е добър приятел, както и на сестра му, която е медик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.