Изгонена от Домусчиев журналистка: Мутафчийски, ЛЪЖЕШ! В Италия тестват безплатно, и не когато припаднеш!

0 2 487

Антоанета Николова разобличи поредната манипулация на шефа на ВМА

Журналистката Антоанета Николова, изгонена от „Нова телевизия” след като собственик на медията стана Кирил Домусчиев, уличи ген. Венцислав Мутафчийски в поредната лъжа.

Доскорошният кореспондент в Брюксел на частната телевизия разкритикува остро шефа на Националния щаб за борба с коронавируса с публикация във фейсбук заради манипулацията, че в Италия хората се тестват чак след като припаднат, изречена в ефир:

„В Италия трябва да паднеш, да припаднеш на работно място, за да те тестват, а при нас всяко медицинско лице, което има нужда, се тества.”

Николова обаче, която в момента живее в Италия и работи за сайта „Euroactiv”, контрира:

„Не, г-н Мутафчийски, в Италия не припадаме, за да ни тестват. Казвам като тествана безплатно заедно с още други 755,445”.

Реклама

Това е поредният случай на манипулации отстрана на Мутафчийски. Наскоро шефът на ВМА и нов фаворит на Бойко Борисов излъга, че Испания е наляла 1 милиард евро в некачествени маски за защита. Истината се оказа доста по-различна – от вложени 500 хиляди евро в маски, една част е била върната от испанското правителство като некачествени.

В средата на февруари сътрудничеството на притежаваната от братята Кирил и Георги Домусчиеви „Нова телевизия“ с Антоанета Николова изненадващо бе прекратено. Причината най-вероятно е отразяването на посещение на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел в началото на месеца, съобщи сайтът „Euroactiv България“.

Изданието допълва, че Николова, която работи като кореспондент на медията за Брюксел и Западна Европа от години, няма да отразява започващата тогава среща на върха на ЕС.

Пред „Дневник“ Антоанета Николова потвърди, че няма да предава новините от форума за „Нова телевизия“ и посочи, че след дългогодишния си опит в медиите усеща кога я отстраняват с „мека ръкавица“.

„Спряха да ми пускат материалите. Казаха ми да се акредитирам за форума в Брюксел, дори си купих билет, но получих писмо, че ще го отразява друг. Питах с мейл каква е причината, но от няма реакция“, допълни тя.

В позиция, публикувана на сайта на Нова телевизия“, ръководството отричат интерпретациите, че Антоанета Николова е уволнена. В съобщението се потвърждава косвено, че репортер ще отразява Европейския съвет в Брюксел, като изрично се подчертава, че „работата на медиите с журналисти на свободна практика не означава, че трябва да се ограничават и спират възможностите за професионално развитие на ресорните им репортери“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.