Преводачката на щаба живее с половин бял дроб

0 2 378

Преводачката на щаба живее с половин бял дроб

 Няколко дами, които допреди седмици не бяхме виждали почти никога на екран, добиха голяма популярност през последните дни чрез жестомимичния превод. Става въпрос за жените, които неотлъчно стоят до премиера и щаба по време на извънредните изявления свързани с пандемията от коронавирус.

 Първа на екран се появи Таня Димитрова, която без да се пазари за заплащане, работно време и всичко останало, веднага се отзовава на молбата да превежда на хората с увреден слух в тези тъй важни дни, въпреки че за нея заразата е направо смъртоносна.

Реклама

 Елегантната дама живее с половин бял дроб след дълга борба с тумор, заради който се лекува в чужбина. Израснала с двама глухонеми родители и до днес много се ядосва, като че е тази дума. С тях говори с жестове, с бабите и дядовците- с глас.

 Майка и е фризьорка, бащата трудно намира работа, продава семки и си отива твърде рано от този свят.

 Смъртта му определя като най-голямата драма в живота си, въпреки че преживява и друга – борбата с  тумор на белия дроб. Всичко  започнало от тежка кашлица, след което докторите откриват злокачественото образование. След неуспех с българските медици смелата дама търси лечение в чужбина, подпомогнато от роднините. До нея плътно е съпругът й. В България остават двете й дъщери, за да се грижат една за друга и да наглеждат детския център за хлапета с увреден слух, който майка им е създала Това е нейната сбъдната юношеска мечта и тя е изключително отдадена на център „Яника” във всеки един момент. Преводачките като нея никак не са много, а в криза като днешната  са крайно недостатъчни. Работата в момента е много уморителна, затова Димитрова често се сменя с други колежки като Силвия Маринова. Няма как да работят с маски- защото мимиката при тях е изключително важна, тя подава интонацията ,която за нас чуващите, дава половината информация. Според световните изисквания всяка смяна трябва да става на 20 минути, за да се поддържа високо качество пише „Минаха години”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.