В София: Анонимен дарител с голямо сърце оставя хляб за бедните! (Жестът взриви социалната мрежа)

0 537

Непознат човек остави хляб за бедните, без да разкрие самоличността си!

Една снимка направи фурор в социалната мрежа Фейсбук. От вчера хиляди хора споделят добрината на анонимен дарител, който реши да нахрани най-бедните и клошарите с безплатен хляб, видя Narod.bg

В лошото време и дъжда, който не спря цяло денонощие, този човек купи десетки самуни хляб и ги остави на входа на метростанция „Младост 1“. Те са предназначени за онези, които имат най-голяма нужда от тях, защото в дни на изолация и страх от коронавируса, мнозина забравяме за тези хора.

А те са около нас – най-бедните, които едва броят стотинките си за насъщния. И бездомниците – те единствени не спазват заповедите на Щаба, защото няма къде да се приберат.

Именно за тези хора на България е помислил дарителят, когото мрежата обяви за герой. И с пълно право.

Реклама

„И този човек е анонимен, може би никога няма да научим кой е той, за разлика от тия, на които имената са по всички медии, с дарените от тях пари“.

„Благословени споделилите последния си залък, а не излишъка си“.

„В такива времена се виждат Човеците!!! Всеки помага с каквото може! Дай боже повече такива!“.

„В момента се изхвърлят тонове храна заради свитото потребление. Надявам се да не отидат напразно, а да се говори с хранителни банки и организации, ако е все още в срок и е качествена да бъде бързо раздадена на нуждаещите се. Браво на добрите хора!“

„Всеки иска да бъде добър, но никой не иска да започне пръв… Адмирации за тази постъпка!“ – тези и още стотици подобни коментари заляха Фейсбук след благородното дело на непознатия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.