ОСТАВКА! Искат 50 лв. на медсестра за тест за коронавирус!

4 18 095

Оставка на здравния министър Кирил Ананиев! Така наречената „Национална референтна лаборатория” е отказала да изследва лекари и медицински сестри от областната болница във Видин, които са били в контакт с болен с COVID-19 пациент. Една от ощетените, на която са поискали 50 лева за теста, е медицинската сестра Марияна Върбовска, видя Narod.bg.

Ето поста на унижената медицинска работничка, който събира гнева на фейсбук потребителите:

Искам да дам гласност на престъпление извършено срещу медици от МБАЛ „Св. Петка“ Видин.

След като се установи, че по време на дежурство на 31.03. 2020 г. в Спешно отделение сме били контакти на пациент с положителна проба за COVID 19, според всички указанията и наредби си взехме проби за тест. Аз попитах за бърз тест на което член на местния щаб Д-р Виденова ми отговори, цитирам “ Иди си плати на касата 50 лв., донеси ми касов бон ище ти направя тест“. Не знам дали можете да си представите как се почувствах, при положение че работим без предпазни средства /по една маска и ограничен брой ръкавици за 12 часово дежурство/но разчитах на пробите които си взех и чаках резултата от тях. Тази вечер обаче разбрах, че ръководството на болницата е взело решение да не се изпращат пробите за изследване, забележете. ‘защото нямаме оплаквания „. А ние сме поставени под карантина и сме рискови.

Реклама

Аз не намирам думи за такова отношение, но ще направя всичко което е по силите и възможностите си това да се промени и някои да поеме отговорност.

М.Върбовска

Не е чудно, че хиляди българи вече се обявиха за незабавна оставка на здравния министър Кирил Ананиев. Искането бе подето от Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“.

В петиция, която за няколко часа е събрала близо 12 000 подписа, се казва, че министър Ананиев е злоупотребил с извънредното положение в страната, като е подписал в разгара на епидемията и социалната изолация на обществото договор за близо 100 милиона лева за негоден и потенциално опасен 40-годишен строеж, съобщава БНР.

4 Коментара
 1. Asen Karamfilov казва

  Докато Бойко Борисов е министър-председател на България здравния министър Ананиев няма да подаде оставка, нито Борисов ще му я поиска…И не 12 000 подписа да се съберат, а и 120 000 да се сберат, полза няма да има…

 2. аз казва

  Интересно, сестра от спешно отделение защо е била изложена на контакт без предпазни средства. И след всеки пациент с коронавирус ли ще търчи да се тества. Фейк та дрънка

 3. Спиридон казва

  Не, не оставка трябва да се иска за Ананиев. Разстрел за него и за целия министерски съвет начело с Боко а за парламента – отнемане на имуществото и до живот. Това заслужават тия продажници и нямам предвид само ГЕРБ. Всички, които управляваха и продължават да управляват след Жан Виденов.

 4. Бойко Господинов казва

  Моите уважения към д-р Гелев за това че уреди всички от ЦСМП София да бъдат тествани. Ами персонала от останалите ЦСМП-та?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.