Костя Копейкин – продукт на Цветан Василев? Каракачанов го разкарал от ВМРО, от страх да не му превземе партията

2 4 408

Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин в социалните мрежи, е от най-близкия кръг на банкера-беглец Цветан Василев, твърдят отлично запознати експерти. Мнозина се заблуждават, че активностите на неговата яростно националистическа партийка „Възраждане” –сблъсъци с полицията покрай протести срещу „продажното колониално правителство на ГЕРБ”, „Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред”, агитации против Евросъюза и НАТО – „България, едва дишаща под робския американски режим”, „гледат на нас, българите, като на вреден дивеч” и други подобни мероприятия и лозунги се финансират от руски донори, пише „Уикенд“.

„Нищо подобно. Хранилката е с адрес Белград, не че и самият Цветан Василев не е обърнат към Москва за „грантове” – категорични са източниците ни.  Те се шегуват, че затова прякорът Копейкин, по името на героя на Гогол от „Мъртви души”, не е най-точният, доколкото касае чисто финансовите въпроси.
Разбира се, фактури, касови бележки и други документи за алъш-вериш, най-вероятно в далеч

по-перспективна валута от руските рубли и копейки,

по трасето от Сърбия към Варна не могат да бъдат извадени, но патосът, с който се клеймят душманите на банкера Цветан Василев и най-вече правителството е показателен. „Организирането на протести не е проста работа и не става само с гол ентусиазъм” – допълват експертите, до които се допитахме.  
Тези дни Костадин Костадинов стана клиент на Софийска районна прокуратура, след изявленията му по повод на епидемията от коронавируса и последвалото извънредно положение. Според Костадинов мерките, предназначени за ограничаване на заразата, са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите”. Прокуратурата разследва и твърденията му, че Държавният резерв е източен. „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено” – казва уверено Костадинов по една от телевизиите. Тези „откровения” му

струват засега 20 000 лева,

на толкова е определена гаранцията му, за да остане на свобода, но разследването продължава.
Костадинов разчете във всичко това удар срещу неговото свободно слово и политически убеждения. Да видим обаче как се движат неговите иначе свободни убеждения през годините?
Той е три мандата общински съветник във Варна, бил е и директор на музея в Добрич за 3-4 години. Друго като трудов стаж не се наемаме да търсим.
Какво точно работи сега, извън общинарството, не се знае, но пък има семейство с две деца, за които се грижи. Като съветник взема по 850 лева. Направо да се чуди човек как оцелява с тези пари и семейство храни, и кръстосва България надлъж и шир да громи „престъпниците в Министерския съвет и Народното събрание”.
Преди много години той е заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО, а днес двамата не могат да се гледат. Наши източници от средите на войводите са категорични, че тогава Костя неистово иска да измести Каракачанов от лидерския пост. Иначе и самият Каракачанов вижда в него едва ли не бъдещия си заместник, но пък не чак толкова скоро. Костя обаче няма търпение, а шефа му разбира за пъклените му планове и набързо го неутрализира. Това се случва през 2013 г. Днес Костадинов твърди, че с него си тръгнало и цялото варненско ВМРО, но дали е точно така, или така му се иска да е станало, няма доказателства.
Следващата партия, в която светкавично се появява борецът срещу ЕС и НАТО е пак с националистическа окраска – НФСБ. Става координатор за Варна, води и предаване по телевизия СКАТ. Но и с Валери Симеонов не се харесват, като според запознати пак причината са лидерските амбиции на бореца срещу всякакви „пропаднали дегенерати начело, избирани от оскотели и деградирали типове”. Някои намекват и за липсващи пари в касата на организацията, но черно на бяло няма никакви свидетелства.
От 2014 г. Костадинов вече си има собствена партия „Възраждане”. Запознати си припомнят, че в онези години
на местните избори в провинцията прави

малки тайни коалицийки със забравената вече РЗС

на друг народен трибун по това време, а днес горд чифликчия в Сандански – Яне Янев.
Иначе самият Костадинов досега два пъти се бори да стане кмет на Варна. За целта дори влиза в комбинация с „Атака” и води предаване по националистическата телевизия. Опонентите му всеки път се чудят кой му плаща хубавите плакати.
Кмет може и да не е станал, но според източниците ни покрай всички тези ангажименти с патриотично насочени структури става и контакта с Цветан Василев, за когото казват, че има слабост към националисти, по-голямата част от които не крият любовта си към Русия, носталгията по соца и твърдата ръка. Известно е, че и самият Цветан Василев още като студент в Полша изчезва за една учебна година, а после се връща, все едно нищо не е станало. Година, през която се предполага, че е изкарал школата на КГБ в Подмосковието.
Уж борец за права, свободи и равенство, но в края на миналата година стана известно, че лидерът на „Възраждане” си е купил

хубава къща във вилната зона „Лазур”

на южния бряг на Варненското езеро. Това става веднага след местните избори, в които Копейкин за пореден път пропада като кандидат за кмет на Варна. Къщата е на два етажа, 82 квадрата и струва 215 000 лева по документи. Продавачката на имота е някоя си Невяна Иванова, управителка на фирма „Медийна компания”, която пък е на Моника Гуцанова, съпругата на Борислав Гуцанов, виден опозиционер в БСП, но и много добър приятел на Костя.
Две години по-рано, през 2017 г. след предсрочните избори Копейкин, като същински популист, обяви на висок глас, че се отказва от държавната субсидия от 417 хил. лева и партията му ще я дари. До ден днешен не е ясно на кого я е дарил обаче, но къщата му е факт.
Сред големите драми, с които Костадинов се прочу на национално ниво, понеже все пак зрителите на патриотичните телевизии не са чак толкова много, е шамарът на Марешки. По-точно десният прав на шефа на „Воля”, забит в главата на Костя.
„Айде, бе, Марешки, ела тук да те снимам!” – крещи с цяло гърло насред Варна Костадинов според свидетели. Самият той обаче твърди, че с нищо не е провокирал и не е отронил дори думичка. „Като отидох на място, Марешки започна да ме снима с телефона си, аз също си извадих телефона и започнах да го снимам. Тогава той се ядоса и ми каза: „Ей сега ще видиш какво ще стане” и ми заби юмрук в лицето пред полицаите” – е интерпретацията на инцидента от страна на Костя. Според съда обаче той е почнал да дразни аптекарския бос, който тогава се оказа в арестанската килия, но след това беше оневинен.

Реклама


Сега, след като е вече с гаранция от 20 хил. лева, предстои да видим как ще се развие поредния казус около Костадинов. Дали пък няма да се окаже прав Марешки, че господинът е просто един добре напудрен пиар продукт?

2 Коментара
 1. Дедо Йоцо казва

  Най антибългарски са партийките които ви плащат за такива пасквили

 2. Emmanuel Ross казва

  Мдаа някои ще твърдят че са оклепали господина.
  Може и да има нещо вярно.
  Но аз ще кажа моето мнение за тази персона.
  Да енергичен е. Да застъпва патриотични идеи.
  Но.
  Защо го прави?
  От гол патриотизъм?
  Според мен НЕ.
  След като се разочаровах от хатакларъ и болен сайдеров два пъти гласувах за Възраждане на този господин.
  Но забелязах че зад патриотизма му се крие защитата на руските енергийни проекти.
  Какъв патриот си когато явно и тайно работиш за чужда държава. Па била и Русия. Особенно путинска Русия. Тотално прогнила от корупция държава.
  Постоянно говори против покупката на F 16 Block 70.
  И аз съм против тази сделка. Особенно заради финансовата ѝ част.
  Но др. Копейкин се скъсва да обяснява, че да купим тоя самолет е като да си купиш нов Москвич модел 1970. И точно тук му е слабото място. Лъжата.
  На YouTube има видео с изказването на един руски ас летец изпитател в който той казва че Ф 16 е един чудесен самолет. Човека се казва Анатолий Квочур.
  Освен това и президента Радев и един друг летец българин които са летели и на МИГ 29 и на Ф 16 казват, че Ф16 е един чудесен самолет.
  Тези хора които са специалисти или др. Копейкин разбират от авиация и самолети???
  Отговора е очевиден.
  Същото е и с енергийните проекти.
  И там др. Копейкин е „специалист“.
  Така че в тази статия има много верни неща.
  Това е един лъжец и иска на вълната на патриотичната идея да влезе поне той лично в парламента. На държавната копаня.
  Но няма да му се получи.
  Болен сайдеров провали патриотичната идея с путиногъзолизачеството си.
  Пламен Пасков е същият „патриот“.
  Иначе и двамата като специалисти биха могли да бъдат полезни на обществото.
  Но като политици категорично НЕ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.