Читател на Narod.bg: Баце пак излъга народа, никога не е мил алфата на Гунди!

1 3 008

Георги Аспарухов получи колата от ген. Ангел Солаков през 1970-а, по това време Кръстьо Чакъров вече не водеше „Левски”

Баце пак излъга народа с легендата, че Гунди е ходил у тях на гости в Банкя с алфата, подарена му след Световното първенство в Мексико през 1970 г. Това пише читател на Narod.bg по повод новината, че Георги Аспарухов обичал да яде кисело мляко и баница, омесена от майката на премиера – леля Венче.

Преди дни публикувахме дописка от в. „Минаха години, в която Бойко се представя като „болен левскар”, точно като баща си Методи.

Георги Аспарухов – Гунди

„От 4-годишен ме е водил по стадионите с него, не съм пропускал мач. По това време „Левски” беше отборът на народа. Там играеха феноменалните Гунди, Котков, Патрата и много други. Баща ми, Бог да го прости, беше личен приятел с Гунди, с треньора на „Левски” по това време Кръстьо Чакъров, с Панов и много други левскари. А тогава, сигурно по-възрастните фенове си спомнят, че националните отбори, както и тимът на „Левски”, идваха преди мачове в Банкя на лагер.

И си спомням, че когато идваха на гости у нас, Кръстьо Чакъров обичаше ракия със салата, а Гунди казваше на майка ми: „Венче, едно бурканче кисело мляко”, а тя правеше и много хубава баница. Радостта на децата беше неописуема, защото Гунди не пропускаше да си поиграе с нас. Ние не сме били единствените, които, като му видим колата, почваха да я мият. Всички й се радваха, защото беше алфа ромео, тогава такива коли нямаше”, спомня си Бойко Борисов.

Реклама

Сега обаче историята взема обратен завой с разказа на нашия читател:

„През 1970 г. тогавашният вътрешен министър ген. Ангел Солаков подарява на Гунди веднага след връщането на тима от световното в Мексико прословутата бежова алфа ромео „Giulia GT“ с номер СА 9999, с която талантът катастрофира една година по късно – на 30 юни 1971 г., и умира заедно със своя приятел Никола Котков.

Сега нещо друго се чудя – Баце пак нещо се обърка, или пак се опитва да ни лъже – няма как Гунди да е идвал с колата си в Банкя по времето на треньора Кръстьо Чакъров, защото той водеше „Левски” до 1969 г., още повече тогава футболистите на синия тим ходеха на лагер с автобус?!

Освен Баце и другите деца от „маалата” в Банкя да не са мили алфата на Гунди, а рейса на „Левски”.

Пак стана някакво объркване във спомените на Бацето, пак го хванах във лъжа, завършва читателят на Narod.bg.

Още по темата:

1 Коментар
  1. Дедо Йоцо казва

    пинокио

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.