Бойко се изповяда: Гунди идваше у нас да хапва баница с кисело мляко

1 16 469

Премиерът си пада по гювеча, телешкото и дивеча, но внимава заради килограмите

Покрай грижите за държавата в това смутно време Бойко Борисов загубил съня си, а лекарите, с които общува всекидневно като шефа на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски, веднага разбрали за проблема му.

„Как да спя, като целият свят е пламнал”, обяснил премиерът, който на своите 60 години не се нуждае от чак толкова много сън.

Бойко Борисов по принцип е ранобуден, и преди години всеки ден се включваше по телефона в сутрешните блокове на телевизиите, за да коментира актуалните теми, въпреки че предната вечер бе гледал мач до късно.

След спирането на всички футболни първенства Борисов с усмивка призна, че му липсва времето, прекарано пред телевизор, за да наблюдава поредното дерби, пише „Минаха години“.

Реклама

Въпреки че на няколко пъти министър-председателят преживя операции на крака, продължава да рита и до днес, като в края на миналата година дори отбеляза гол за своя тим „Витоша” Бистрица. Отборът спечели титлата на зона „Югозапад” в първенството на ветераните след разгром със 7:1 на финала над „Беласица”.

Бойко обича да се представя като „болен левскар”, точно като баща си Методи. „От 4-годишен ме е водил по стадионите с него, не съм пропускал мач. По това време „Левски” беше отборът на народа. Там играеха феноменалните Гунди, Котков, Патрата и много други. Баща ми, Бог да го прости, беше личен приятел с Гунди, с треньора на „Левски” по това време Кръстьо Чакъров, с Панов и много други левскари. А тогава, сигурно по-възрастните фоневе си спомнят, че националните отбори, както и тимът на „Левски”, идваха преди мачове в Банкя на лагер.

И си спомням, че когато идваха на гости у нас, Кръстьо Чакъров обичаше ракия със салата, а Гунди казваше на майка ми: „Венче, едно бурканче кисело мляко”, а тя правеше и много хубава баница. Радостта на децата беше неописуема, защото Гунди не пропускаше да си поиграе с нас. Ние не сме били единствените, които, като му видим колата, почваха да я мият. Всички й се радваха, защото беше алфа ромео, тогава такива коли нямаше”, спомня си Бойко Борисов.

Премиерът също е любител на българските ястия, на баницата и киселото мляко, но заради проблемите с килограмите, внимава. Сред любимите му ястия са още гювечът, зеленчуковите манджи, шаран плакия, телешко и дивеч. Понякога си позволява да хапва и сланина, но само по Коледа и в малки количества.

1 Коментар
  1. Цено казва

    Подмазвачески сайт…къшшшш

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.