Просташки скандал с участието на депутат „патриот” разтресе селската кръчма в с. Драговищица! Юлиан Ангелов псува като като каруцар заради мерките срещу коронавируса

0 986

Просташки скандал с участието на депутата от ВМРО Юлиан Ангелов разтърсва селската кръчма „При Бисер” в с. Драговищица край Костинброд на 17 март вечерта. Причината за неистовите крясъци и псувни, които озвучават заведението, е проверка от кметството как се спазва карантината. Да припомним, че още на 13 март парламентът реши да се въведат строги мерки заради опасната зараза. Те включваха и затваряне на заведения и магазини, с изключение на аптеките и тези търговски обекти, в които се продават храни.

Представител на общината в Костинброд минава на проверка как и предната вечер, но хората в заведението „При Бисер” му заявяват, че управителят отсъства и отказват да го пуснат. Затова на следващия ден го придружава и полицай. Въпросната механа е всъщност селски хоремаг, в който има не само

ресторантска част, но и смесен магазин.

Повторната поява на контрольорите е посрещната на нож, показва любопитен запис, с който „Уикенд” разполага. Той е направен от свидетел на грандиозната крамола, в която един от най-силните гласове е точно на депутата Юлиян Ангелов. Ако другите участници  в свадата могат да минат метър с твърдения, че не знаят, не са разбрали какви драконовски мерки се налагат заради коронавируса, той е бил в пленарната зала, когато те са обсъждани. Иначе излиза, че те важат само за простолюдието, но народните избраници са недосегаеми. Във въпросния хоремаг няма поставени дезинфектанти, да не говорим пък, че семейството на депутата вечеря глава до глава със собственика Бисер Иванов. В с. Драговищица Юлиян Ангелов има вила и през последните дни според местните семейството му е там.
„Малък си бе, много си малък, казах ти, бе” – така Бисер Иванов посреща от вратата представителя на общината, който констатира, че не са взети никакви предпазни мерки. След това започва да му крещи, че ако затвори, хората  в селото няма откъде да си купуват продукти. Бисер Иванов с доста твърд тон пита къде може да подаде жалба и получава отговор, в който се изброяват всички институции – община, прокуратура, МВР. При това контрольорът отговаря делово, с уважителен тон, съвсем спокойно.
Децибелите, с които другата страна реагира, стават все по-високи,

особено, когато се намесва и депутатът

Юлиян Ангелов, който започва да адвокатства на търговеца Бисер Иванов. Тирадата му спокойно може да се дава като пример на студентите по българска филология за „социални клетви със сексуален характер”.
По разбираеми причини не можем да цитираме тази уникална реч, при това от устата на депутат, бранител на българщината и самобитната народна култура. След изстреляните в залп каруцарски ругатни той обобщава:  „Ако не си ме разбрал кой съм напсувал, това си е твой проблем!”.
Съпругата му се опитва да го укроти: „ Юли, стига, моля те, престани!”. Ангелов обаче не престава. „Цялата община ли искате да направите джендъри?” – крещи той дежурните фрази, особено характерни за подпийнали патриотари.
От крясъците между псувните все пак става ясно, че  представителят на общината и предната вечер е идвал да прави проверка. Тогава е видял, че депутатът е в заведението и затова се е върнал и на следващата вечер.

Защо обаче идва сега, а не през деня, надвикват се Юлиян Ангелов и Бисер Иванов.

Реклама


Контрольорът отново с най-благ тон им обяснява, че не се фрустрирал, а целият ден обикаля из селата на общината, просто си върши работата, доколкото му позволяват обстоятелствата. В пороят от обиди, които го заливат, Юлиан Ангелов и Бисер Иванов анализират кой им прави мръсно. „Знам ви всичките помиярски номера” – заключава депутатът, който явно е решил, че заедно с владетелят на хоремага Бисер Иванов са жертва на някаква общинска конспирация.
В интерес на истината Юлиян Ангелов, който показва великолепно

владеене на вулгарните пластове в езика,

демонстрира темпераментно поведение не само в селската кръчма, но и в парламентарната зала. Да припомним, че преди време покрай избора на ръководство на Комисията за регулиране на съобщенията, той беше на косъм да се сбие с друг патриот –  Павел Шопов  от „Атака”. Все пак се намесиха квесторите и Ангелов успя само да нарече Шопов няколко пъти „боклук”.
Иначе в битието си на парламентарист да припомним, че той е  оглави Комисията за борба със сивата икономика, като зае освободеното място от Емил Димитров – Ревизоро, който стана министър на екологията. Странно е, че при такава висока и отговорна обществена позиция той реагира толкова грубо срещу една най-обикновена проверка в селски хоремаг. Ами ако от НАП, например, дойдат на ревизия, какво да очакват? Недосегаемо ли е заведението в с. Драговищица?  


На последните евроизбори Юлиан Ангелов беше на крачка от това да отиде в Брюксел. Беше втори в листата, веднага след Ангел Джамбазки, но го измести Андрей Слабаков с повече преференции. Самият Джамбазки също си изпати през декември, след като беше хванат, че кара колата си на градус. Явно алкохолът не  е най-добрият приятел на депутатите.  


В с. Драговищица освен Юлиан Ангелов имоти имат и неговите съратници от ВМРО Ангел Джамбазки и Борис Вангелов.
Те се появяват на това живописно място през 2017 г. Дори според запознати пръв Джамбазки хвърля око на селото и повлича крак. В имотната си декларация пред КПКОНПИ той е записал само парцел, за който е платил 7 000 лева. Юлиян Ангелов е отбелязал също земя за 7 хил. лева, но и къща за 34 800 лева. Година след тях Борис Вангелов купува малко по-голям терен за 9000 лева. И тримата бойни другари са направили имотните си покупки с пари, спестени от заплати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.