По 2000 човека на ден остават без работа, а Томислав Дончев нагло: Все едно е Коледа!

0 2 998

Докато коронакризата унищожава икономиката ни с всеки изминал час и по 2000 българи на ден губят работата си, вицепремиерът Томислав Дончев се подигра откровено на народа с твърдението, че „няма нищо страшно, все едно е Коледа”.

По Нова телевизия бившият кмет на Габрово обяви, че реално в момента не работят само ресторанти, хотели и дискотеки, затова хората все едно са пуснати в Коледен отпуск и си стоят вкъщи.

Да не разглобяваме държавата на 10-ия ден от кризата. За това призова вицепремиерът Томислав Дончев, като разясни още веднъж част от анонсираните вчера от властта мерки за подкрепа на бизнеса и икономиката в извънредната ситуация заради разпространението на коронавирус.

Вицето на Бойко Борисов призна, че мерки като намаляване на ДДС ставката няма да подкрепи потребителите, а ще помогне на големите предприемачи и търговци.

По подобен начин вицепремиерът пресече и въпроси за отлагане на данъците и осигуровките: за такава мярка не може да се мисли, при положение, че са минали едва 10 дни от извънредното положение.“Какво повече като мерки за начало?“, попита Дончев.

Реклама

По думите му изключително важно било в момента тотално да се ограничи движението на хора, но да се осигури бързо придвижване на тежкотоварния трафик.

Държавата ще издържи колкото трябва – не можем да си позволим да проявяваме малодушие, гневи се Дончев и се изпусна, че може да се стигне и до взимане на нов дълг.

Припомняме, че такова признание направи вчера и примерът и финансовият министър Владислав Горанов. Томислав Дончев се надява до такава мярка като взимане на дълг да не се стига.Томислав Дончев обаче подчерта, че огласените вчера мерки са само в началото на кризата, а в последствие ще се търсят и други варианти.

В тази ситуация всеки един ще търпи лишения, подчерта Томислав Дончев.Той отхвърли критики, че държавната помощ ще бъде за тесен сектор от бизнеса.

„Откъде знаят какъв е обхватът при положение, че няма още изработен критерии и механизъм“, завърши нагло вицето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.