Take a fresh look at your lifestyle.

Бивш военен министър: МВР да изземе пистолетите и пушките на руснаците в България!

0 179

Николай Ненчев всява паника с конспирацията, че организации от Москва дебнели да вземат властта у нас

Бившият военен министър Николай Ненчев намери начин да се включи с предложение в суматохата около овладяването на коронавируса в България и да го извърти в полза на американските интереси, на които е симпатизант.

За момента бившият министър, който дойде на поста от страна на Реформаторския блок, успява да всее повече паника за предстоящите седмици със странния си призив – в него той посочва, че руски военни организации у нас дебнели да вземат властта.

Докато депутатите приемаха Закона за извънредното положение, от фейсбук трибуната си Ненчев поиска МВР да изземе огнестрелното оръжие от хора, които не са от органите на реда и от неправителствени организации у нас, за да не се стигне до ексцесии.

Бившият военен министър дори заподозря превземане на държавата по време на епидемията и рестриктивните мерки. Ненчев, който е известен като приятел на САЩ, веднага насочи вниманието към проруски организации като потенциалните узурпатори по време на извънредното положение.

„Призовавам правителството временно да изземе огнестрелното оръжие от гражданите за времето на обявеното с решение на НС от 13.03.2020 г. извънредно положение! Правителството незабавно да предприеме действия за прекратяване на дейността на неправителствени организации и воински съюзи, за които има данни или се предполага, че действат като паравоенни организации, и да изземе всичкото налично в тях оръжие“.

Очаква се до края на седмицата в София да може да се излиза само до магазин и аптека, а полицията да има постове и в кварталните улички. На този фон и пълно натоварване на МВР, Ненчев съзря врагове, които искат да превземат България, докато хората си седят по къщите.

„Не изключвам възможността външни и вътрешни фактори да се възползват от създалата се ситуация и злонамерено да посегнат на демократичните правила и норми за живот и поведение. Сега е време, в което има условия за прилагане на хибридни стратегии от чужди сили.

Призовавам правителството незабавно да предприеме действия за прекратяване на дейността на неправителствени организации и воински съюзи, за които има данни или се предполага, че действат като паравоенни организации, и да изземе всичкото налично в тях оръжие. Особено внимание трябва да се обърне на тези, за които има данни, че са финансирани от чужди организации или правителства“, посочи Ненчев.

Версията на бившия военен министър е, че пистолети и пушки трябва да се изземат, защото невидимата заплаха освен вирус била и в  хората, които не само че ще се опитат да извлекат печалби от страданието, но и ще се възползват от огромната натовареност на системите за сигурност и на органите на реда.

Междувременно в САЩ, които Ненчев често посочва за пример за демокрация, продажбите на оръжие удариха рекорд. Само за февруари, приходите на един от най-големите американски онлайн магазини за оръжие – ammo.com, нарастват с 309%, а броят на онлайн поръчките се е увеличил с 222%.

Това са безпрецедентни продажби, а хората си купуват оръжие, тъй като властите са заети с мерки покрай коронавируса и нямат ресурс да ги пазят от битова престъпност, за която се очаква ръст, разказаха пред световните медии търговците на оръжие зад Океана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.