Мутафчийски отряза стратегиите на ГЕРБ: Не, няма да ставам политик! Тази известност ми пречи и дразни!

0 4 705

Оздравелите пациенти у нас са излекувани с антибитиоци, никакви кортикостероиди, обяви шефът на Оперативния щаб

„Не, няма да ставам политик! Тази известност ми пречи и дрази!” Това обяви изненадващо в ефира на Нова телевизия проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб за координиране борбата срещу коронавируса.

Така шефът на ВМА попари мераците на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов да бъде използвано името му в политическите битки, който се вихрят зад паравана на коронавируса.

Иначе според най-новата информация общо 17 са случаите на коронавирус у нас за днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби, призна военният лекар.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Реклама

Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.

„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина. Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.

В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.