Нагла схема в Narod.bg: Братовчед на Бойко внася маските от Турция?

0 7 777

Лидерът на ГЕРБ и по стечение на обстоятелствата премиер на България – Бойко Борисов, отново намери начени да осребри ситуацията.

Източник на Narod.bg от върховете на властта твръди, че вторият братовчед на министър-председателя държи бизнеса с внос на медицински маски срещу коронавируса!

Оказа се, че същинската златна мина във време на тотален дефицит на предпазни средства е в ръцете на Радослав Венциславов Иванов – братовчед и съсед на Бойко Борисов в Банкя. Смята се, че далаверата минава през фирма „Монтенегро 1” ООД със седалище и адрес на управление: София, ж.к. „Люлин 2”, бл. 262, вх. А, ет. 13, ап. 70.

Дружеството е съсобственост на Радослав и Ранко Клачар, които имат по равни дялове. Двамата са и нейни управители.

Радослав и Бойко имат бизнес отношения от години – на 14.12.2007 г. „брачедът” продава на Бойко Методиев Борисов поземлен имот пл. № 414 с площ от 462 кв.м. за сумата 3496, 90 лева. Двамата са забелязвани заедно на няколко публични събития.

Скандалът с палата в Барселона също води до Бойковия братовчед.

Проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании, регистрирани на адреса на прословутата Борислава Йовчева, води до Радослав Иванов.

Затова наскоро Елена Йончева призова главния прокурор да разследва т.нар. къща в Барселона. Според нея са замесени трима приближени до Борисов – вторият му братовчед Радослав Иванов, Иван Саздов и Йордан Христов.

В Банкя твърдят, че „братовчедът Ради” от години върти бизнеса на Борисов. Иванов държи кафенето „Ипон” и управлява премиерската фирма „Ипон 1”, след като Цветелина Бориславова му прехвърля активите си. Точно той, премиерската дъщеря Венета и Румяна Клачар заедно получават от общината разрешения за жилищно строителство в банкянското село Иваняне.

Реклама

Елена Йончева обяви още, че от БСП ще предоставят документи за фирми, регистрирани на барселонската ул. „Францеск Ривалта“ 8 – Numin Invest SL и EmaАЗ

Йончева отбеляза, че 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на регистрираната през юли 2013 г. Ema BGS SL, чиито управители са Борислава Йовчева и баща й Георги Йовчев.

Средствата са от офшорната Palms Enterprises (Overseas) LTD, номинален собственик на която е безработният кипърец Никос Михайлидис. Проследихме пътя на тези пари и те водят до трима души – братовчеда на Борисов Радослав Иванов, управителя на „Tенис клуб Банкя“ ЕООД Иван Саздов и шефа на „Спортни имоти Приморско“ АД Йордан Христов, каза Йончева.

Имената на Саздов и Христов вече бяха осветлени м.г. Шефът на банкянския тенис клуб е близък съратник на Борисов от години и бе председател на инициативния комитет, който го издигна за кмет на София през 2005 г.

В Банкя от години знаят, че едни от най-важните хора в района са Радослав, Венцислав и Йордан, познати като Зайците. Те са втори братовчеди на премиера от страна на баща му, разкриха медии през 2013 г. Венци дори го е играл лична охрана на Борисов, а Ради държи знаковото кафе в Банкя „Ипон“. Занимава се със строителство, има луксозни комплекси, а местните под сурдинка твърдят, че е подставено лице, управляващо имотите на Борисов.

Радослав Венциславов Иванов в момента е шеф на охранителната „Ипон 1“. Фирмата е на Борисов, докато той не става главен секретар на МВР, след това прехвърля собствеността на Надка Маринова и Цветелина Бориславова. Впоследствие дяловете на Бориславова са прехвърлени на братовчед му, а Маринова е заличена като управител на „Ипон 1“ на 31 декември 2018 г. Радослав Иванов е в управата на още петнайсетина дружества. Връзката му с Иван Саздов е дружеството „Бетон-2″ООД.

През 2017 г. „братовчедът Ради“ и премиерската дъщеря Венета заедно с Румяна Клачар уведомяват, че са получили разрешение за жилищно строителство в банкянското село Иваняне. Като лице за контакти е посочен Радослав Иванов. Братовчедът е съдружник с Ранко Клачар в няколко фирми, сред които „Хай Строй“ ООД, „Арчи Строй“ ООД и „Монтенегро капитал“.

През април 2014 г. председателят на легия „Антимафия“ Григор Здравков обяви, че е предал тефтерче на кръга „Котараците“, в което са описани злоупотреби с европари за над 30 млн. лв. В тях бе спомената и фирма „Арчи М“ ООД, която Здравков обяви, че е на Радослав Иванов.

„За нас е странно, че от прокуратурата все още не са извикали на разпит свидетелите, които могат да потвърдят за истинността на документите, въпреки че има свидетели, които са протоколирали в следствието своите намерения да дадат показания срещу братовчеда Ради, „Котараците“, Пашата и Каратиста“, заяви шефът на „Антимафия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.