Кирил Домусчиев се заразил с COVID-19 на Френските Алпи (Най-скъпият курорт Куршевил – огнище на заразата)

0 1 198

Председателят на КРИБ и собственик на футболния хегемон „Лудогорец” Кирил Домусчиев стана първия български милионер, който не се посвени да обяви, че е диагностициран с коронавирус. Макар неофициални данни да сочат, че мнозина родни богаташи са заразени с Ковид-19, Домусчиев им даде личен пример, признавайки сам за състоянието си. Жест, който показва отговорно поведение и заслужава адмирации, пише „Уикенд“.

„Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за Ковид-19, но почувствано последващо неразположение, направих последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, съм изолиран и в момента се лекувам. Благодаря на здравните специалисти, които полагат грижи за мен! Вярвам, че

скоро ще бъда здрав

и ще съм отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус!”, написа във Фейсбук профила си Кирил Домусчиев. Той е пациент на частната столична клиника „Софиямед”, а след положителната му проба за коронавирус са поставени под 14-дневна карантина десетки негови сътрудници и даже охранители.
По всяка вероятност Кирил Домусчиев се е заразил след посещение във Франция, тъй като това е била последната задгранична дестинация на бизнесмена. Той е бил на серия от

делови срещи в Париж,

а след като бизнес ангажиментите му приключили, използвал възможността да покара ски за 2 дни в престижен зимен курорт на Френските Алпи.
Къде е отдъхвал Кирил Домусчиев остава загадка, но най-вероятно това се е случило в баровския курорт Куршевел, тъй като в последните дни десетки руски и френски милионери също бяха диагностицирани с коронавирус след посещение в най-скъпия зимен курорт в света.
„Макар хигиената в Куршевел да е на световно ниво и там да изобилства от компетентни лекари и здравни работници, коронавируса се развива много бързо заради студения и чист въздух, който „разширява” белите дробове и спомага за бързото развитие на Ковид-19”, коментират здравни експерти.
През последната седмица

десетки милиардери станаха жертва

на коронавируса, пуснал пипалата си високо горе в суровата планина, на 1850 метра надморска височина. Сред тях са английски индустриалци, богати френски фамилии, швейцарски топ банкери и естествено – руски олигарси. Руското издание „Маш” разказва за някои от случаите в публикация на 15 март.
„Руският милиардер Дмитрий Мазепин цял ден има треска, хрема, кашлица – с една дума, всички симптоми на ТОРС. Решава да играе на сигурно и повиква линейка до вилата си в Барвиха. Лекарите подозират китайска инфекция и вземат проба, която е изпратена за анализ. След няколко дни ще стане ясно дали е коронавирус или не. Наскоро Мазепин присъства на среща на Руския съюз на индустриалците, там контактува и, страшно е да се каже, се ръкува с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов, ръководителя на фонд „Фосагро“ Андрей Гуриев и председателя на управителния съвет на „Мечел“ Игор Зюзин. Ако коронавирусът бъде потвърден, ще се наложи

олигарсите да бъдат изолирани.

Коронавирус е заподозрян при Дмитрий Мазепин заради сина му – наскоро завърнал се от Куршевел. Автомобилният състезател и син на олигарха Никита Мазепин, без нищо да подозира е карал ски във френския курорт за милиардери, който всяка зима се пълни с руснаци. Едва се е върнал – и затварят луксозното селище поради епидемията. Сега бизнесменът и семейството му са се самоизолирали във вилата и чакат резултатите. Отново вчера и частен самолет с дъщерята на олигарха Александър Чигирински каца във Внуково. Тя има потвърден коронавирус – това е съобщено на спешните служби от роднини.
Самолетът с Мария Чигиринская пристига от Сочи, но преди няколко дни момичето се е завърнало от… Куршевел. Последните две седмици тя прекарва в Куршевел и в Париж. Заедно с нея летят още 6 пътници и екипаж – всички са откарани в болницата. Мария беше диагностицирана с коронавирус още в Сочи. Сега московските специалисти от инфекциозната бригада в защитни костюми спират линейката директно

до рампата на частния самолет.

Ако диагнозата бъде потвърдена в Москва, двамата братя олигарси – Александър и Шалва Чигирински и цялото семейство ще бъдат изолирани…”, описва ситуацията в Русия изданието.
Само преди седмица властите във Франция официално признаха, че в зимните алпийски курорти и особено Куршевел, са огнища на заразата с коронавирус. Преди дни пък най-популярния български зимен курортен град – Банско, бе поставен под карантина заради Ковид-19.

Реклама


По отношение на Кирил Домусчиев съществува вероятност бизнесменът да се е заразил и покрай мачовете на своя тим „Лудогорец” с италианския гранд „Интер” за Лига Европа. Първия мач се игра в Разград на 20 февруари, когато коронавируса вече бе пробил в Италия, но властите на Ботуша не се отнасяха много сериозно към ситуацията, ескалирала дни по-късно. Втората среща бе изиграна на 27 февруари на митичния стадион „Сан Сиро” в Милано при закрити врати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.