Първо в Narod.bg: Пещера под обсада заради старица с коронавирус

0 568

Полицията блокира болницата, пиле не може да прехвръкне, кметът клинчи с безумни обяснения

Пещера буквално е под обсада заради възрастна жена, заразена с коронавирус, научи Narod.bg от свой човек в общината.

В момента полиция е обградила болницата „Проф. Димитър Ранев“ в града и не дава пиле да прехвръкне. Новината обаче бе съобщена доста осакатено от кмета Йордан Младенов, който каза по „Фокус”, че имали съмнение за заразен пациент.

„Имаме съмнение за случай в Пещера на човек, заразен с коронавирус, изклинчи витиевато пред „Фокус“ кметът на Пещера Йордан Младенов.

Реклама

„Става въпрос за възрастна жена с придружаващи заболявания. Взети са проби, които са изпратени в референтна лаборатория в Стара Загора. Резултатите се очаква да бъдат готови в утрешния ден.

Пациентката не е имала контакти с друг заразен или с българи пристигнали от чужбина. Към момента жената е изолирана в инфекциозно отделение на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ в Пещера.

Общото й здравословно състояние е задоволително и добро. Взети са всички предпазни мерки, както и проби от всички контактни лица и в зависимост от резултатите ще бъдат предприети по- нататъшни действия.

Апелирам за стриктно спазване на заповедите на здравния министър и на мерките предприемани от Общинския кризисен щаб. Всичко, което е необходимо да направят Община Пещера, медицинските власти и органите на РУ- Пещера ще бъде направено. Всичко зависи от нас. Не се поддавайте на паника и спазвайте правилата за предпазване от заразяване с коронавируса. Община Пещера и органите на полицията ще предприемат нужните действия за справяне в тежката ситуация“, каза Младенов.

Всъщност, жената вече е дала една положителна проба, сега чакат потвърждение. За капа състоянието й е доста влошено, а не „задоволително”, както твърди кметът, отсече източникът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.