Narod.bg помогна: „Пирогов” засипан от дарения

0 286

„Н.И. Пирогов“ ЕАД получи дарения от няколко различни организации и хора, които желаят да помогнат и кажат „Благодаря!“, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Малък принос за това има и Narod.bg – сайтът ни пръв публикува призива на доц. Христо Шивачев, шеф на клиниката по детска хирургия, да даряваме на спешния институт средства за защита от вируса.

„Пирогов“ получи предпазни шлемове, необходими на колегите, които събраха Съюза на зъболекарите и доброволци. Лекарства и други немедицински консумативи от Веселин Марешки. Средства за подпомагане изграждането на нова реанимационно звено, което да обслужва пациенти с коронавирус от „Теленор“.

Реклама

Кетъринг за карантинираните медици от Гранд Хотел София. Цветя за благодарност към същите тези колеги, които се грижат за болните от COVID-19 от Владимир Каролев.

Термометри за дистанционно отчитане и бактерицидни лампи от Столична Лекарска Колегия на БЛС.

„Днес е много специален ден за нас, защото няколко дарения дойдоха по почти едно и също време. Екипът ни е изключително признателен на всички дарители, които реагираха бързо и пожелаха да помогнат, според възможностите си“, посочи изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той отбеляза, че трудният момент ни обединява като общество, а това е показателно какви хора сме българите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.