Първо в Narod.bg: Затвор за Домусчиев, нарушил карантината? (Жената на милионера побърка „Софиямед“)

1 39 743

Кирил Домусчиев рискува затвор заради арогантното си поведение по време на епидемията . Милионерът се оказа един от заразените с коронавирус българи и беше настанен заедно с жена си Кремена в частната болница Софиямед. Собственикът на Нова Телевизия и „Лудогорец“ и жена му дошли  на собствен ход в болницата без да вземат никакви мерки, за да предотвратят зараза на други хора. Вместо контакт по телефон с лекар или линейка, важните особи дошли с джипове, охрана и без предпазни средства, въпреки че знаели, че вероятно са заразени. Това стана причина и за сигнал до прокуратурата  срещу болното милионерско семейство, защото нарушило карантината. Сега в ръцете на Иван Гешев е да реши дали болният милионер може да отговоря за действията си и в крайна сметка да отнесе 3 години затвор за нарушаването на правилата.

„Председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев е нарушил приетите мерки, ограничения и карантина в условията на въведено извънредно положение по повод пандемията от коронавирус. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това отива в болницата „Софиямед“,твърдят в сигнала от движение Боец. И преди него редица фейсбук коментари пращаха бизнесмена направо в затвора заради това, че си е позволил такава волност и е изложил на опасност други хора, демонстрирайки, че е над закона.

Реклама

Според непотвърдена информация още 50 души около Домусчиев, част от тях медицински персонал от болницата, са дали положителни проби за коронавирус. А Кирил и Кремена хванали заразата по време на ски-почивка във Франция, откъдето се върнали миналата седмица. Въпреки засилващите се информации за опасността и симптомите, които имал, Домусчиев не се поколебал да проведе всичките си обичайни срещи. В листата на контактните лица са редица държавни мъже, бизнесмени и вероятно журналисти, които в момента трескаво се изследват. 

Наши източници от болницата, в която е настанено семейството твърдят, че поведението им било скандално. Домусчиеви пристигнаха с охраната и джиповете си, без всякакви маски и категорично отказваха да сложат такава, разказват те.  Домусчиев размахвал като доказателство първоначален тест, който показвал, че не е болен и затова отказвал да пази другите. Кремена Домусчиева пък едва била спряна от служителите на болницата и от съпруга си да си тръгне.

„Най-добрите лекари ще дойдат да ме лекуват в апартамента ми, където е по-удобно“, капризничела дамата от Ямбол. Заради заразата и не съвсем безобидното й състояние, госпожата е оставена за болнично лечение. Засега Домусчиев не е коментирал дали са взети мерки във фирмите му за тестване на хората, с които е имал контакт. Председателят на КРИБ не е казал и защо не е спазил процедурата да повика 112 или да се консултира с личния си лекар след подозрителните симптоми, с които се върнал от една от страните с огромно разпространение на COVID 19.

1 Коментар
  1. хер Флик от ГЕСТАПО казва

    Як баджак.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.