Става страшно! Гешев поиска военно положение!

0 8 336

Ситуацията у нас очевидно ескалира, след като главният прокурор Иван Гешев в прав текст поиска военно положение!

Законът за извънредното положение вчера е бил актуален, днес не е, а утре ще бъде безсмислен – трябват да се мине в режим на почти военно положени. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на обсъждането на изцяло новия Закон за мерките за извънредното положение, предаде „Фокус“.

„Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Времето ни изтича като пясъчен часовник, надявам се да не е изтекло“, каза още Гешев.

Реклама

Той прогнозира, че ще повторим сценария на страните от ЕС. „Ние сме изправени в извънредна ситуация, която ще се превърне едва ли не във военно положение. Надявам се да не съм лош проект. Така че този законопроект вчера вече е бил актуален, към днешна не е, а утре ще е безсмислен.

„Отговорност на държавата е в лицето на НС и изпълнителната власт е да се вземат твърди, адекватни, навременни мерки. Става въпрос тук, сега, веднага, а не утре, когато ще е късно. Това, което аз смятам и като представител на прокуратурата, че трябва да се вземат много по-радикални мерки за предотвратяване на такива сценарии, които вече се развиват в цяла Европа.

Щети ще има. Само че залогът е не икономиката. Тук три дена продължавам да слушам: икономиката, икономиката. Какво е икономиката без хората, без родителите ни. За кого е тази икономика, ако не за хората. Икономика се възстановява, държава се възстановява. Ние сме възстановявали държава след войни, но не и живота на хората. Това, което прокуратурата призовава, е да се предприемат радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента. В момента, в който се обяви извънредно положение, може би бяхме едни от първите в Европа“, заяви още Гешев.

„Трябва да се мине, колкото и да звучи крайно според вас – във режим на почти военно положение“, допълни още Гешев. Главният прокурор изрази мнение, че град Банско да бъде поставен под карантина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.