Кошмарът започна: Почина жената с коронавирус в „Пирогов”

0 2 090

Най-лошото се случи – почина първият пациент с коронавирус в България, предаде наш източник в „Пирогов”.

Става дума за 66-годишната жена, която бе приета вчера в тежко състояние заедно със съпруга си и бе интубирана в шокова зала. За нея няма данни да е пътувала в чужбина.

Засега е ясно, че синът на семейството работил на пазара в Илиенци.

Жената е починала днес в 15.42 часа. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

Жената е постъпила в „Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ. Екипът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния мъж.

Реклама

Министерството на здравеопазването изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата жена.

Повече информация ще бъде предоставена на брифинга на Националния оперативен щаб в 17 часа.

Семейството е от село Василовци, община Брусарци, съобщи областният управител в Монтана Росен Белчев.

74-годишният мъж и 66-годишната му съпруга имали тежки хронични заболявания и често пътували до столицата за лечение, казаха местните. Двамата са били в селото до края на февруари и са заминали за София на 1 март.

„Две семейства във Василовци и техни съседи около 10-тина души, които са установени като контактни с тях вече са поставени под карантина. Трябва да отбележим,че те нямат никакви симптоми за разболяване. Право на кметовете е да решат дали са необходими по-сериозни мерки и поставянето на цялото село под карантина.“, заяви днес областният управител.

Ситуацията, която е изключително динамична, се следи непрекъснато. До момента 113 души в област Монтана са под доброволна карантина. В монтанската болница разполагат с предпазни средства и медикаменти ще получат допълнително и от дарението от Турция. , увери Белчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.