Само във Vest.bg: Дете с коронавирус пристигна в София от Виена

0 1 120

5-годишното момче е прието днес следобед в Инфекциозна болница

5-годишно момче с коронавирус е пристигнало днес в София с полет от Виена, научи само Vest.bg. Хлапето е прието по спешност в Инфекциозна болница и до ден опасният вирус трябва да се потвърди от медицинските изследвания, обясни медик от специализираната клиника.

„Осигурили сме всичко необходимо за лечението, утре или вдругиден най-късно ще се потвърди коронавирусът”, обясни пред наш репортер дежурният лекар в болницата.

Реклама

Според него повод за тревога има, но не и за истерия. „Паниката не помага, трябва да се спазва наложената карантина за посещения, да се поддържа добра лична хигиена и всичко ще бъде наред”, категоричен е специалистът в бяла престилка, пожелал анонимност.

Иначе статистиката сочи, че броят на заразените с коронавирус в световен мащаб достигна 114 809 към днешна дата. Те са жители на 115 държави и територии. Жертвите на заболяването са 4031, а излекувалите се – 64 081. Тежките и критични случаи са 5711. Това сочат данните на специализирания сайт Worldometer.

На първо място по брой заразени е Китай (80 754), следван от Италия (9172), Южна Корея (7513) и Иран (7161). Китай е на първо място и по брой починали (3136), следван от Италия (463), Иран (237) и Южна Корея (54). В България потвърдените случаи към момента са 4.

Снимката е илюстративна!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.