Пак резил: Нова телевизия се издъни зловещо (СНИМКИ)

0 361

Нова телевизия спешно се нуждае от грамотни и отдадени на работата си монтажисти и редактори в дирекция „Новини”, видя репортер на Narod.bg.

Причина за безплатния ни съвет към медията на Кирил Домусчиев е зловещата издънка от тази сутрин, при която телевизията обяви „новина №1 на месеца” – в България официално е регистриран първият болен от коронавирус. Лъжата дори бе представена като цитат от изказване на шефа на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски в новините в 8 часа.

Ето я истинската новина

За щастие все някой е обърнал внимание на нонсенса и една минута по-късно – в 8,01 ч., тъпотията бе оправена.

Реклама

На колегите в Нова напомняме, че всяването на паника с пускането на фалшиви новини поради неграмотни редактори не фигурира сред целите на медиите.

Оказа се, че менте вирусът е само продължение на практиката да се сее ужас в обществото от заспалите служители на частната телевизия.

Навръх Трети март Нова телевизия предаде за сериозно земетресение от 4,6 по Рихтер в град Садово, обл. Пловдив. И това обаче бе фалшива новина. Наложи се кметът Димитър Здравков да успокоява жителите. Причината за фалшивата новина била техническа: в ефира по време на празничното предаване по случай Трети март преди обед бил пуснат погрешка стар крол (текст с новини, които се изписват в долната част на екрана – б.а.). От сайта на Нова тв виждат в ъгъла на екрана новината за земетресението, решават, че е извънредна, и я публикуват. Междувременно редакторите на ефира разбират грешката си и изтриват крола.

Въпреки това информацията е стояла в сайта около 10 минути, преди да бъде премахната, обясниха от медията. Заедно с това от Нова тв се извиниха на зрителите си, че са ги подвели неволно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.