Господи, защо?! В уж европейска България пенсионерка живее в кофа за боклук! Борисов, не те ли е срам? (Ужасна снимка)

0 282

83-годишната Стойна от София е превърнала кофа за боклук в свой дом.“Така  се пазя от дъжда и студа“, продумва тя. Пенсионерката не е от словоохотливите и не разкрива защо е на улицата. Какво е работила, има ли деца, няма ли кой да се грижи за нея, получава ли пенсия, Как се озовава в кофата за боклук? Все въпроси без отговор. Казва само името си и това, че се чувства застрашена в контейнера. На многото запитвания на минувачите, които се спират и искат да й дадат пари или по някакъв начин да й помогнат, тя отвръща с мълчание, пише „Минаха години“.

„Бог  знае какви деца е отгледала и сега са я изгонили от къщата й“, на глас разсъждава столичанка, която й е купила топла баничка и боза. Стойна взима с благодарност храната, но не обелва нито дума. Само тя си знае какво е преживяла и защо живее на улицата. Други пък предполагат, че лош мъж, тиранин, я изгонил от общия им дом и тя се скита немила-недрага по софийските улици.

Реклама

 Дали е съгрешила тя или е живяла с неблагодарници, може само да се гадае. Каква е била на млади години, какво е работила, колко трудов стаж има, дали получава някаква пенсия?

 Много въпроси, без нито един отговор!

 Факт е обаче, че една столичанка живее в кофа за смет и преживява от подаяния на минувачите.“Тежка  съдба има тази жена“, обобщава пенсионерка от квартала, която на път за магазина минава покрай нещастната жена.“Какво да правя на една пенсия съм, ама по нещичко купувам и на нея. И тя душа носи, трябва да си помагаме“,  казва Катя, която днес е купила банан на окаяната жена.

Къде е държавата? Къде са министрите? Г-н Борисов, не ви ли е срам?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.