Шефът на ядрената агенция – на каишката на Бойко!

1 1 167

Лъчезар Костов управлява без мандат от август 2018-а, така е удобен за властта, отсече бившият зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Албена Белянова

Шефът на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) от близо две години управлява без мандат, защото е на каишката на Бойко Борисов! Ст.н.с. д-р Лъчезар Костов е назначен за председател на с решение на правителството от 4 юли 2013 година с 5-годишен мандат, който отдавна изтече. От август 2018-а топ социалистът е на власт без решение на Министерския съвет.

Албена Белянова е подала сигнал до ЕК за мандатността на Лъчезар Костов и за проекта АЕЦ „Белене“

Името на Лъчезар Костов е особено актуално напоследък, понеже е един от кандидатите за нов лидер на БСП. Ето кои са мераклиите за социалист №1 със съответния брой номинации: Корнелия Нинова – 31; Кирил Добрев – 13; Калоян Паргов – 6; Красимир Янков – 6; Костадин Паскалев – 6; Янаки Стоилов – 5; Георги Гергов – 5; Драгомир Стойнев – 3; Валери Жаблянов – 3; Сергей Станишев – 2; Михаил Миков – 2; Деница Златева – 2; Жельо Бойчев – 2; Борислав Гуцанов – 2; Георги Свиленски – 1; Иван Ченчев – 1; Явор Гечев – 1; Георги Пирински – 1; Лъчезар Костов – 1; Станислав Павлов – 1 и Атанас Мерджанов – 1.

Пред Lupa.bg адв. Албена Белянова, която има над 10 години стаж в АЯР и Българския енергиен холдинг и е бивш зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, обясни, че Лъчезар Костов се държи на поста без мандат, за да е на „каишка”. „Така властта го държи в зависимост – ако не изпълнява каквото му наредят, ще изхвърчи от поста”, отсече юристът.

Реклама

„За този проблем вече съм сезирала Европейската комисия“, напомни юристът. На 17 януари БНР съобщи, че Албена Белянова е подала сигнал до четирима еврокомисари, сред които на енергетиката, на вътрешния пазар, на околната среда, както и изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия, за проекта АЕЦ „Белене“, както и за безмандатното управление на АЯР. „Чакам резултатите от сигнала“, обясни експертът.

Лъчезар Костов не за пръв път попада във фокуса на медиите. Публикации преди време разкриха, че шефът на АЯР и кандидат за поста на Корнелия Нинова е доста далеч от профила на редовия социалист – беден, изтерзан и с бунтовни помисли.

Публикации в медиите разкриха, че шефът на АЯР и кандидат за поста на Корнелия Нинова е доста далеч от профила на редовия социалист – беден, изтерзан и с бунтовни помисли.

Публична тайна е, че Лъчезар Костов притежава доста апетитни имоти, като апартамент в центъра на София, още един в елитен софийски квартал и две луксозни къщи в Банкя.

Щастливо жененият инженер е баща на две дъщери, за които, като грижовен родител, се е погрижил овреме. На малката – Лиляна Костова, маститият социалист вдигна тежка сватба в София с присъствие на целя БСП-елит, а после я дари с апартамент в Щутгарт, където живее със своя германски съпруг.

Съпругата му също намаза от връзките на инженера – през юни 2017 Любка Костова оглави столичната организация на БСП в район „Триадица”.

1 Коментар
  1. ЛЮБО казва

    Бени, за да седнеш на неговото място се иска знания и опит и хората да искат да работят с теб. С леко поведение и нрави този път няма да стане, както досега си се реализирала, запомни го не става вече така.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.