Война за имотите на Николай Гяуров

0 4 660

 Истинска съдебна война се водеше до неотдавна за имотите на оперния Колос Николай Гяуров. Един от най-великите баси почина през 2004 година, но 16 години по-късно не стихват скандалите и разправиите за неговото наследство., пише Галерия.

През 80-те години на миналия век Николай Гяуров се сдобива с огромен апартамент на столичната улица Христо Белчев, в който преди това е живеел бившият заместник-министър на културата и дясна ръка на Людмила Живкова Живко Попов. Той обаче е осъден на дълги години затвор заради далаверите с фондацията „13 века България”. През 1999 година беше освободен и по-късно обвини певеца, че му е отнел жилището и го е оставил на улицата.

„Домът ми е отнет през 1985 година от Гяуров- разказваше приживе Живко Попов.- Кой го е насочил натам, нямам представа. Подозирам, че Пенчо кубадински, с когото беше много близък. Съпругата на Кубадински пък бе повече от близка с него. Той поиска този апартамент, за да може да репетира в него. Имам информация, че кракът му не е стъпвал вътре. В същото време съпругата ми и дъщеря ми са били принудени да живеят по мазета. Нямам нищо лично против него, но той постъпи крайно нечовешки с нас.

 Само за да си отмъсти заради Борис Христов. Аз поддържах много добри отношения с Христов, но Гяуров  го мразеше и го смяташе за конкурент. Обвиниха ме, че аз съм отзовал брата на Гяуров от Африка, което е пълна лъжа. А истината е, че Костадин Гяуров се беше забъркал в едни истории с жената на друг наш дипломат и затова го върнаха в България.

 От дълги години наследниците на Живко Попов водят съдебни битки, за да се върнат апартамента.

Реклама

Претенциите им са за целия етаж, където навремето били разположени няколко апартамента, обединени в един. В същата сграда живее легендарният борец Боян Радев.

„Боян навремето не разкри истината за този апартамент- спомня си Попов.- Там са живели няколко семейства и са го напуснали. Беше полуразрушен. Общината плати ремонта“.

 Дъщерята на Попов- Мая, пострада много лошо през есента в Созопол, когато се запали лятната им къща. Получи 40% изгаряния при пожара, но сега вече е напълно възстановена.

 В същото време личният Биограф на Николай Гяуров- Марин Бонев, разкри за вестник Галерия, че наследниците на Гяуров са  изгладили всички противоречия и са разделили безбройните имоти на великия певец.

 До преди 10 години диригентът Владимир Гяуров и актрисата Елена Гяурова дори не разговаряха помежду си, като комуникираха само с писма в електронната поща. Сега нещата обаче изглежда по съвсем различен начин. Децата на Гяуров си разделили двете вили на певеца- на Златни пясъци и язовир Искър, и апартаментите в София- двата край парка Заимов и този на улица Христо Белчев, както и къщата във Велинград.

 Според запознати ябълката на раздора – апартаментът на улица Христо Белчев, вече е продаден за над един милион лв. на известен столичен адвокат, който направил основен ремонт на имота и е вложил поне още 400 000 лв. в този бутиков апартамент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.