Бившият солист на „Импулс“ натрупа милиони в САЩ

2 20 252

Бившият солист на популярната от близкото минало група Импулс Атанас Георгиев е преуспяващ бизнесмен във Флорида САЩ. Той и съпругата му Мариана имат компания която се занимава с недвижими имоти, пише „Галерия“.

„Първото нещо, което купих беше още преди да вземем лиценз за агент по недвижими имоти. Беше един малък комплекс от апартаменти в центъра на Сарасота. Купих го почти без първоначална вноска. Всички ми се смяха защото тези апартаменти бях строени през 1929 година А баща ми е роден през 1930 година. Ако беше  жив Чарлз Дарвин можеше да види всички там възможни организми които са живели тогава и да ги изследва обстойно. Да не говорим че жилища бяха направо пред срутване, разказа изпълнителят на песента „Ако ти си отидеш за миг”.

Идеята му се оказала доста печеливша, макар и на пръв поглед нелогична. Никой не виждал потенциал в имота който бившият музикант купил. Но преди да инвестира в него Атанас Георгиев се сдобил с план за развитие на града до 2020 година.

 Открил, че срещу парцела който харесва ще се строи луксозен хотел „Риц картон”, и разбрал, че цените наоколо ще скочат. Не се поколебал да похарчи известна сума за него и по-късно го продал с печалба от 600%. Оттогава той и съпругата му се изтъргували много имоти, а сред клиентите им са популярни хора Отвъд океана. Днес вокалистът на Импулс и е известен като Наско милионера и Наско богатия.

 Атанас Георгиев и съпругата му кацат в САЩ през 1997 година, след като Мариана подава  документите и печели зелена карта от лотарията.  Пристигнали с 3000 долара спестявания,.като си мисли, че това са много пари. По онова време нямало изискване на американците с каква сума трябва да заминеш за САЩ, а само човек който да гарантира, че няма да дойдеш, да виснеш на гърба на американците и да искаш помощи. Гарант станал българин от Ню Йорк. До ден-днешен певецът звъни първо на него в Деня на благодарността на Коледа и на Нова година, за да го поздрави и да му благодари за постъпката.

„Опитахме да живеем първоначално в Ню Йорк, но видяхме, че с 3 годишно дете едва ли ще се справим. Прекалено скъпо беше. Пък и животът в този огромен град се разминаваше с нашата представа как искаме да живеем,  допълни музикантът.

 Затова на семеен съвет взели категорично решение да не бъркат туризма с имиграцията.

Реклама

Когато пристигнал в САЩ Наско бил 35 години знаел само няколко думи английски. Но неволята учи и успял сравнително бързо да влезе в час. Както на всички имигранти и на него в началото се наложило да работи  различни професии. Все пак опитал да продължи и музикалната си кариера.

 „За момента съм първият българин който е печелил лосанджелиската награда в категория „Нова група на годината”. Бандата се казваше Кристофър Джеймс Бонд. Направихме един албум пратихме го до Ел Ей и оттам получихме предложения за прослушване, което спечелихме.

 Уорнър Брадърс направи видео за нас в най-стария клуб на Холивуд. След това китарист се направи на велик и всичко пропадна”.

Атанас Георгиев подава документи за записи в Дисни. Получил предложение и семейство се премества да живее в Орландо. В Дисни свири с няколко местни музиканти по палатите.

„След това дойдохме да видим Сарасота и като зърнахме плажа си казахме, че това е мястото ни и затова се установихме точно тук.  Като дойдохме да живеем в Сарасота, започнах да карам лимузина и много бързо моя първи шеф започна да работи за мен. Свързах се с човек, който днес е сред най-добрите ми приятели и с него доразвихме  бизнеса с автосерзвиз.

 След това имат дори магазин за бельо,  докато най-после започват с недвицимите имоти.

Вече приятелите им гостуват САЩ и даже си направили график кой кога ще ги посещава. Фамилията само веднъж се е връщал в България. Даже вече са се отърсили от неприятния спомен,.когато Мариана и новороденият им син били отвлечени в София заедно с колата, в която се намират.

”По онова време имах закачка с една кметица на район в София, която искаше да ми даде едно заведение, на което сега ще спестя името. Аз бях направил заведението, но явно то се хареса на много хора. Тя си намери свой човек и започна да ми крои шапка. Кметицата ме поръча на мутрите и един ден те вдигнаха на жена ми и детето с колата от центъра на София. Обадиха ми се по-късно по телефона да ми кажат, че е по-добре да се изнасям от това заведение, за да си нямам проблеми. Казах им, че няма да стане и веднага реагирах- намерих начин да пуснат жена ми и детето. Иначе колата пак изчезна и пак я намерих, пак изчезна… и така три-четири пъти. Вокалистът на Импулс се пак не сполучил с въпросното заведение, защото сложили бомба и  „преместили” бара с 2 метра назад.

2 Коментара
  1. Жани казва

    Всичко оки браво радвам се за успеха на Наско но той не пее тази балада на Импулс “Ако ти си отидеш за миг” .. Насе поглрдни във Фейса коментарите и си кажи мнението

  2. Юли казва

    А кой според вас е вокал в песента!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.