Narod.bg събра лозунгите на соца – смях до припадък (ГАЛЕРИЯ)

0 1 686

Социалистите имат философски възгледи и това не е шега. Повечето от умствените напъни на червените мислители висяха по кабинети и учреждения като лозунги за напътствие на заблудени партийни членове. Повечето от слоганите обаче предизвикват смях до припадък, убеди се репортeр на Narod.bg.

Сериозно погледнато, много форми на социалистическата теория твърдят, че човешкото поведение е до голяма степен оформено от социалната среда.

В частност, марксизмът и социалистите, вдъхновени от марксистката теория, твърдят, че социалните нрави, ценности, културни следи и икономически практики са социални творби и не са резултат от неизменен природен закон.

Върховната цел на марксистите-социалисти е еманципация на труда от отблъскващата работа.

Марксистите смятат, че освобождаването на личността от нуждата да извършва отблъскваща работа, за да получава блага, би позволило на хората да преследват собствените си интереси и да развият собствените си таланти, без да бъдат принуждавани да извършват труд за други.

Реклама

За марксистите степента на икономическо развитие, в която това би било възможно, понякога наречена „чист комунизъм“, зависи от напредъка на продуктивната способност на обществото.

Социалистите обикновено твърдят, че капитализмът концентрира власт и богатство в малък дял от обществото, което контролира начините на производство и извлича богатството си чрез система за експлоатация.

Това създава общество на слоеве, базирано на неравните социални взаимоотношения, което не успява да предостави равни възможности за всяка личност да максимизира своя потенциал и не използва наличната технология и ресурси в техния максимален обем в интерес на обществото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.